1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP Kongresi 2015 Sonbaharından Önce
MHP Kongresi 2015 Sonbaharından Önce

MHP Kongresi 2015 Sonbaharından Önce

MHP, 2015 seçimlerinden sonra sonbaharda yapmayı planladığı büyük kongreyi erken tarihe aldı. Süreç için düğmeye basılarak kongre Haziran 2015'ten önce yapılacak.

A+A-

Erzurum Güncel-

MHP büyük kongresini erkene alınıyor. MHP'nin geçtiğimiz günlerde yapılan MYK'sında il ve ilçe kongrelerinin başlaması kararı alındı. Büyük kongre için süreç başladı. Kongrelerin erken tamamlanması ve takvimin erken bitmesi halinde 2015 sonbaharında yapılacak MHP Büyük Kongresi'nin 2015 Haziran Genel Seçimleri öncesinde ilkbaharda gerçekleştirilmesi gündemde.

BAŞKANLARA KAMP YAPILACAK

Star gazetesinin haberine göre MHP önümüzdeki günlerde MYK'yı tekrar toplayarak kongre takvimine ilişkin nihai kararı alacak. Ardından milletvekilleri, belediye başkanlarına kamp yapacak, hem kongre hem de seçim çalışmalarını başlatacak. Aralık, Ocak aylarında yapılması planlanan kongreler daha erken yapılarak kongre takviminin öne çekilmesi sağlanacak. MHP Teşkilatları ilçe kongrelerini tamamladıktan sonra il kongrelerine yapacaklar. Kongre tarihinin önümüzdeki günlerde MHP Genel Merkez yönetimi tarafından açıklanması bekleniyor.

"TEPKİYİ öNLEME MANEVRASI" OLARAK YORUMLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin alınan kongre kararıyla birlikte seçim öncesi hem teşkilatını hem de parti yönetimini belirleyerek elini hem rahatlatması hem de güçlendirmesi hedefleniyor. Seçim sonrasında yapılacak bir kongrenin seçimlerde beklenen oy oranına ulaşılamaması durumunda parti yöneticilerini zor durumda bırakması da bu manevrayla önlenmiş olacak.

GENEL BAŞKAN ADAYLARI

MHP'de Bahçeli'nin karşısına şu anda aday çıkması beklenmiyor. Ancak kongre tarihinin yakınlaşmasıyla birlikte daha önce Bahçeli karşısında aday olan Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın ve başka bir ismin çıkıp çıkmayacağı netleşecek.

KILIçDAROĞLU DA KONGREYE GİTMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, parti için muhalefetin kongre isteklerine kayıtsız kalmayarak kendisi kongreye gitmiş ve kongreden elinden güçlendirerek çıkmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.