1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Atatürk Üniversitesi öğrencilerden Filistin'e destek yürüyüşü
Atatürk Üniversitesi öğrencilerden Filistin'e destek yürüyüşü

Atatürk Üniversitesi öğrencilerden Filistin'e destek yürüyüşü

Atatürk Üniversitesi'nde çok sayıda öğrencinin bir araya gelmesiyle Gazze'de yaşanan soykırımı kınamak, Avrupa'da bulunan Üniversitelerde yapılan eylemleri desteklemek amacıyla Filistine destek yürüyüşü düzenlendi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Atatürk Üniversitesinde 'SayStop' adı verilen etkinlikte Gazze'de yaşanan soykırımı kınamak, Avrupa ve Amerika'da üniversitelerde yapılan eylemleri destekleme amacıyla bir araya geldi. Atatürk ve Gençlik Anıtı Meydanında bir araya gelen öğrenciler İsrail'in Gazzeye yaptığı soykırımı reddederek, Avrupa'da yapılan eylemleri destekledi. Filistin ve Türk bayrakları eşliğinde Atatürk Üniversitesi Merkezi Yemekhane önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında Filistin lehine sloganlar atıldı. 

 


Toplu destek mesajlarının ardından basın açıklaması yapan Erzurum Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkan yardımcısı aynı zamanda Erzurum ÜNİAK Başkanı Oğuzhan Öztürk, 209 gündür çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı, engelli ayırt etmeksizin 35 bin kişinin İsrail barbarlığı tarafından katledildiğini vurgulayarak, " Binlerce kişinin evinden, yurdundan göçe sürüklendiği, kundaktaki bebeklerin bombardımanlar sonucunda enkaz altında can verdiği bir soykırım yaşanmaktadır. İnsanlığın yaşadığı acıları; canı yananın rengine, dinine ve diline göre tasnif etmeyi, kınamayı ve lanetlemeyi kendisine pay bilen iki yüzlü egemen güçler ile uluslararası örgütler ise vahşet yaşatan İsrail olunca bir kez daha sessiz kalmayı, katledilen bebeklerin görüntülerine karşı gözlerini kapatmayı, masum kadınların feryatlarına karşı kulaklarını tıkamayı tercih etmişlerdir" dedi.

 

 

 

"DÜNYA GENELİNDE ONURLU DURUŞUN BAŞKALDIRI FİTİLİ ATEŞLENDİ"

 

Öztürk, ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösterileri örnek göstererek, dünya genelinde onurlu duruşun başkaldırı fitilini ateşlendiğini belirtti. Oğuzhan Öztürk, "ABD genelindeki onlarca kampüse yayılan ve bu insani duruşu derslerini iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk edilmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti Gençlik Kolları Üniversiteler Teşkilatı olarak yürekten teşekkür ediyoruz. Bizlerde, vicdan sahibi her bir genç gibi AK Parti Gençlik Kolları olarak Gazze’de yaşanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz SAYSTOP eylemlerimize, boykot çağrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceğimiz ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceğimizi  bildiriyoruz" ifadelerini kullandı.

 


ERZURUM ÜNİAK'TAN GEORGE WASHİNTON ÜNİVERSİTESİNE TAM DESTEK

 

Öztürk, basın konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: "Erzurum ÜNİAK teşkilatları ve Atatürk Üniversitesi öğrencileri olarak Gazze’lilerin  çığlıklarına kulak veren ABD’nin George Washington  Üniversitesi öğrencilerinin yanında  olduğumuzu belirtiyor. 81 ilimzde bulunan bütün üniversiteli kardeşlerimiz ve akademisyenlerimiz İsrail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeşlermizin yanında olmaya ve SAYSTOP eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz."

 

 


Atatürk ve Gençlik Anıtı Meydanında bir araya gelen öğrenciler basın açıklamasının ardından Atatürk Üniversitesi Merkezi Yemekhane önünde yapılan yürüyüşle biten etkinlik, fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.