1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. ÇAT; bunu konuşuyor: YRP'den Aday oldu, Kazanan CHP'li başkanın yanında işe başladı
ÇAT; bunu konuşuyor: YRP'den Aday oldu, Kazanan CHP'li başkanın yanında işe başladı

ÇAT; bunu konuşuyor: YRP'den Aday oldu, Kazanan CHP'li başkanın yanında işe başladı

Yüzüak, "Gençlerimiz AK Parti'ye olan tepkiden ateist oluyor ve CHP'ye, sol partilere yöneliyor" demişti! Şimdi CHP'li oldu...

A+A-

Gazete Güncel- Seçim öncesi sert sözlerle CHP'yi eleştiren YRP Belediye Başkan Adayı Şerafettin Yüzüak, Çat'ta kazanan CHP'li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın yanında işe başladı. Yüzüak, "Gençlerimiz AK Parti'ye tepkiden ateist oluyor ve CHP'ye yöneliyor" dedi.

Çat Belediyesi, eski Başkan Melik Yaşar döneminde yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla gündemden düşmedi. AK Parti tarafından üstü çizilen ve aday gösterilmeyen Melik Yaşar, usulsüzlük iddiaları nedeniyle partisine oy kaybettirirken, seçimleri CHP’li Arif Hikmet Kılıç kazandı.

 

Seçimde CHP’li Kılıç’ın ‘iddialı’ rakiplerinden biri de Yeniden Refah Partisinin adayı Şerafettin Yüzüak’tı. Sandıklar açıldığında CHP’li Arif Hikmet Kılıç 4 bin 125 oy alırken, AK Partili Seyhun Saydın, 3 bin 746, YRP’li Şerafettin Yüzüak ise 301 oy aldı.

 

“Gençlerimiz AK Parti’ye olan tepkiden ateist oluyor ve CHP’ye sol partilere yöneliyor”

 

Seçimlerden önce isim vermeden AK Partilileri eleştiren ve kendisine ‘çekil’ diye baskı geldiğini öne süren Yeniden Refah Partisi Çat Belediye Başkan Adayı Şerafettin Yüzüak, katıldığı bir sosyal medya yayınında rakipleriyle birlikte CHP’yi de “Gençlerimiz AK Parti’ye olan tepkiden ateist oluyor ve CHP’ye sol partilere yöneliyor” bu sözlerle eleştirmişti.

 

Yüzüak ayrıca şu ifadeleri kullandı.

 

“Öyle yağma yok. İlla bana ‘çekilmezsen CHP kazanır’ diyorlar o zaman siz çekilin. Onlar çekilsinler çünkü onlara olan tepkiden vatandaş CHP’ye yöneliyor. Her yerde böyle Türkiye’nin her yerine gidin Yüzüak, "Gençlerimiz AK Parti'ye olan tepkiden ateist oluyor ve CHP'ye, sol partilere yöneliyor. Biz CHP’den asla korkmadık, korkmuyoruz. 94’te CHP’nin o zaman ki adıyla SHP’nin olan birçok belediyeyi biz aldık Milli Görüş’e kazandırdık. Bunlar ne yaptılar 2019’da CHP’ye kaptırdılar. Neden? Haksız, hukuksuz, adaletsiz işler yaptıkları için. Tamamen rant ve çıkar kavgası yaptıkları için. İnsanlar arasında ayrım yaptıkları için kaptırdılar. Onlar olmasa sağ seçmenin CHP’ye gitmesi mümkün değil…”

 

 

“ALLAH ONLARA DA CHP’YE DE FIRSAT VERMEYECEKTİR”

 

Yüzüak konuşmasının son bölümünde de, “Allah’ın izniyle, Cenab-ı Allah ve milletimiz onlara fırsat vermeyecektir. CHP’ye de fırsat vermeyecektir. Yeniden Refah Partisi Millî Görüş; Çat Belediyesi’nde hâkim olacak ve vatandaşımıza hizmet edecektir” derken bir başka programda ise, “Beni Genel Başkanım Dr. Fatih Erbakan aday gösterdi. Benim bir onurum var, partime karşı bir sorumluluğum var. Aileme, akrabalarıma karşı sorumluluğum var. Seçmenlere, beni takip edenlere karşı bir sorumluluğum var. Ben onurumu bu şekilde zedeleyip asla ve kata çekilmem söz konusu değildir” diye konuştu.

 

ÇEKİLMEDİ AMA…

 

Sözünde duran ve sandıktan çekilmeyen Şerafettin Yüzüak, 301 oy aldığı seçimden birkaç gün sonra CHP’li belediyede işe başladı. Makam odasında tebrikleri kabul ederken, çekildiği fotoğrafları çeşitli sosyal medya hesaplarında paylaşılan Yüzüak’ın belediye başkan yardımcısı olduğu öne sürüldü. Yüzüak konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.