1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor!
Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor!

Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor!

Sosyal medya bu görüntüyü konuşuyor! 1 Mayıs'a damga vurdu, 'Kaçakçı' sitemleri dikkat çekti

A+A-

Gazete Güncel- İstanbul'da 1 Mayıs için olağanüstü önlemler alındı. Saraçhane Meydanı'nda bulunan tarihi Bozdağan Su Kemeri'nin önündeki polis barikatının görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. Tarihi su kemerinin önünde etten duvar ören polislerin görüntüsü 1 Mayıs'a damga vuran kare oldu. Gazeteci İsmail Saymaz, "Bu kadar polis ve askeri sınıra koysaydınız, değil kaçak göçmen, kaçak kuş bile içeri giremezdi" ifadelerini kullandı. Şahan Gökbakar ve Mustafa Sandal'dan gelen peş peşe paylaşımlar ise dikkat çekti

İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle şehrin birçok noktasında geniş güvenlik önlemleri alındı. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için Saraçhane'nin kutlama alanı olarak belirlenmesi üzerine, Saraçhane'de bulunan tarihi Bozdoğan Su Kemeri'ne TOMA ve çok sayıda polis yerleştirildi. O görüntü sosyal medyada gündem oldu.

Görüntülerde, Bozdoğan Kemeri'nin her bir kapısına birer TOMA yerleştirildiği görüldü. Kemerin önüne ise yüzlerce kalkanlı polis yerleştirildi. Kemerin tepesinde de özel harekat polisleri dikkat çekti. Sosyal medyada da bu görüntü gündem oldu

GMeQAjMXoAAc6Sg

'SURİYE VE İRAN SINIRINA KOYSAYDINIZ...'

Gazeteci İsmail Saymaz, "Bu kadar polis ve askeri Suriye ve İran sınırına koysaydınız, değil kaçak göçmen, kaçak kuş bile içeri giremezdi" ifadelerini kullandı.

"HEY YAVRUM HEY! BARİKATA BAK"

Komedyen Şahan Gökbakar da söz konusu görüntüye tepki gösterirken "Hey yavrum hey... Barikata bak. Saraçhane geçilmez! Kendi vatandaşımızı Taksim'e sokmamak için gösterilen bu çaba, keşke ne idüğü belirsiz kaçakları ülkemize sokmamak için gösterilse değil mi?!" diye yazdı.

jghkgkkghk

'1 MAYIS KEMERİ'

Gazeteci Şeref Oğuz da görüntüyü '1 Mayıs kemeri' başlığıyla paylaşıp, "Tarihi Bozdoğan Kemeri; 1 MAYIS yasağıyla bu görüntüye dönüştü" dedi.

GMevHKaWwAAwMa5

'DARISI SINIRLARIMIZIN BAŞINA'

Ünlü şarkıcı Mustafa Sandal da görüntüyü paylaşıp, "Darısı sınırlarımızın başına! Tüm emekçilerimizin bayramı kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

890b5f46-5395-4cb0-bed1-5fc11abb4056

'SINIRLARI BÖYLE KORUSAYDINIZ...'

Avukat ve yorumcu Uğur Poyraz ise, "Kimden, neden korkuyorsunuz? Bütün dünya neşeyle, coşkuyla kutlarken insanlara bayramı neden zehir ediyorsunuz?" paylaşımında bulundu. Poyraz bir diğer paylaşımında ise, "Sınırları böyle korusaydınız ülkemiz mülteciler tarafından işgal edilmezdi" dedi.

"YENİ ANAYASA DERKEN?"

Gazeteci Ece Üner, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt da söz konusu görüntü üzerinden yeni anayasa tartışmalarına değinerek tepkilerini gösterdi.

Ece Üner: Yeni anayasa derken?

eceüner

Ali Mahir Başarır: İşçi ve emekçiye barikat dayanmaz. Yeni anayasa isteyenler önce mevcut anayasadaki toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını okusun! Anayasa Mahkemesi’nin 1 Mayıs ile ilgili kararını okusun! İşte sizin anayasa anlayışınız bu! Yasakçı zihniyetinizle meydanları da işçi ve emekçinin düşüncesini de engelleyemezsiniz!

 

Cemal Enginyurt: Bu görüntüleri Türk Milletine hak görenler mi,yeni Anayasa yapacak? Sınır Namus derken,sınırı böyle korumadınız. Müzakere yok,Mücadeleye devam. Yaşasın 1 Mayıs.

cemal

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.