1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Aziziye Belediyesini batıran domates: Gerçekler gün gibi ortaya çıktı!
Aziziye Belediyesini batıran domates: Gerçekler gün gibi ortaya çıktı!

Aziziye Belediyesini batıran domates: Gerçekler gün gibi ortaya çıktı!

Erzurum Ajans'tan gazeteci Onur Sağsöz'ün bir yıl önce Aziziye Belediyesi'ne ait domates serasında kömür yakıldığı iddiası doğru çıktı. Başkan Emrullah Akpunar, "Günde 3 ton kömür yakmışlar. Bu bir akıl tutulması. Sera milyonlarca lira zarar etmiş" dedi.

A+A-

Gazete Güncel- Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Muhammed Cevdet Orhan döneminin kirli çamaşırlarını ortaya döktü.

68 bin 251 nüfuslu ilçe belediyesinin borcunun an itibariyle 508 milyon 886 bin 670 lira olduğunu açıklayan Başkan Akpunar, Erzurum Ajans’tan gazeteci Onur Sağsöz’ün bir yıl önce ‘Domatesss’ başlığıyla gündeme getirdiği seralarda kömür yakıldığı iddiasını doğruladı.

 

“SERA ŞU AN 10 MİLYON ZARAR EDİYOR”

 

Üniversiteden bilgi sahibi hocalarla serayı gezdiğini belirten Başkan Emrullah Akpunar, “Gördük ki, karlılığı ya da sürdürülebilirliği yoktur. Sera şu an 10 milyon zarar ediyor. Nasıl bir eylem yapar, nasıl karlı bir hale getiririz diye ona bakıyoruz. Kömürle ısıtılması akıl tutulması. Günlük normal bir ısı derecesinde 3 ton, ısının 20’nin üzerine çıkmasıyla günde 4 ton kömür yanacak. Günlük 4 ton kömürün bedeli belli biz de oradan günlük 4 ton domates satacağız. Öbür giderleri hiç koymayalım bir de bundan kar edeceğiz. Hiç öyle bir şey yok” dedi.

 

Gazeteci Onur SAĞSÖZ bir yıl önce konuyu gündeme getirmişti. 

 

SERA AKDENİZ İKLİMİNE GÖRE KURULMUŞ!

 

Yaptıkları inceleme sonrasında seranın Antalya iklim şartlarına göre kurulduğunu tespit ettiklerini kaydeden Başkan Akpunar, “Yapılacak bir şey yok. Seranın bedeli şu an tahmin ediyorum 50 milyon. Bunu yapan mühendise güleceğim geliyor. Birinci ayda zaten durdurmuşlar serayı tohumu yurt dışından geliyor. Siz yazıyordunuz domates domates üfff… Bir yılda 160 ton domates almışlar yanan kömüre baktım orayı da söylemiyorum. Bırak 160’ı 600 ton domates alsa o kömürün parasını ödeyemez” diye konuştu. Erzurum AJANS 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.