1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Çığlık, "Erzurum'daki uçak sorunu çözülecek!"
Çığlık, "Erzurum'daki uçak sorunu çözülecek!"

Çığlık, "Erzurum'daki uçak sorunu çözülecek!"

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü olarak atanan Muharrem Çığlık, 2025 Turizm Başkentliği süresince yürütülecek proje ve faaliyetleri kamuoyu ile paylaştı. Çığlık proje öncesi kentteki uçak sorunun 2025 yılında

A+A-

Gazete Güncel- Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından "2025 Turizm Başkenti" ilan edilen Erzurum'da, bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü olarak atanan Muharrem Çığlık, 2025 Turizm Başkentliği süresince yürütülecek proje ve faaliyetleri kamuoyu ile paylaştı. Çığlık proje öncesi kentteki uçak sorunun 2025 yılında çözüleceğini dair garanti verdi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4. Turizm Bakanları Toplantısı'nda "2025 EİT Turizm Başkenti" olarak ilan edilen Erzurum'da hazırlıklar başladı.  EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık, Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlenen EİT 2025 Erzurum Turizm Başkenti Bilgilendirme Toplantısı’nda, bu projenin Erzurum için bir şans olduğunu söyleyerek, uçak seferleri ve fiyat konusunda yaşanan problemlerin çözüleceğini söyledi. Şehrin çehresinin iyileştirileceğini de ifade eden Çığlık, otel kapasitesinde de bir sıkıntı olmadığını belirtti. 

 

 

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Codur, kurum müdürü ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Erzurum'un "2025 Turizm Başkenti" seçilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tüm şehir olarak şükranlarını arz eden Çığlık, Özbekistan'ın ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen EİT 4. Turizm Bakanları Toplantısı neticesinde Erzurum'un "EİT ülkeleri 2025 Turizm Başkenti" seçilmesini ülke, millet ve tüm Erzurumlular için hayırlı olmasını diledi. Çığlık "1985 yılında İran, Pakistan ve Türkiye tarafından kurulan ve uluslararası bir kuruluş olan EİT'in üye sayısı Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Afganistan’ın da katılımı ile 10'a ulaşmıştır. EİT, Türkiye’yi Orta Asya Cumhuriyetleri ve Güney Asya ülkeleri ile bir araya getiren önemli platform niteliği taşımaktadır" dedi. 

 

“Erzurum turizm konusunda rekabet üstünlüğüne sahip”
Erzurum’un, coğrafi konumu itibariyle doğal güzellikleri, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsatan Çığlık, “Buna bağlı olarak tarihi ve kültürel zenginlikleri, zengin bitki örtüsü, gastronomisi, insanımızın sıcakkanlılığı ve misafirperverliği gibi birçok artısıyla ulusal ve uluslararası turizminde rekabet üstünlüğü sağlayacak potansiyele ve avantajlara sahiptir. İhtiyaç ve beklentilerin hızla değiştiği turizm sektöründe, potansiyelin avantaja dönüştürebilmesi, Erzurum gibi birçok turistik ürün çeşidini bünyesinde barındıran ve halen daha bakir sayılabilecek turizm bölgelerinde turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesine bağlıdır” şeklinde konuştu. Erzurum’un; tarihi geçmişi ve bulunduğu konum itibari ile olarak Türkiye’nin en zengin gastronomi, tarihi ve ticari geçiş güzergâhında bulunması sebebi ile sahip olduğunu Muharrem Çığlık, “Zenginliklerin farkında olduklarını hatırlatan ve şehrimizle özdeşleşmiş ürünlerimizin korunarak ileriki dönemlere aktarılabilmesi için çalışmalarımızı ve planlamalarımızı bu doğrultuda yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

 

 

“Uçak sorununu çözmüş olacağız”
2025 Erzurum Turizm başkenti süreci şehrin turizmi çeşitlendirme hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen alt yapı, çevre, tanıtım ve yatırım faaliyetlerine önemli ölçüde katkı sağlayacağını dile getiren Koordinatör Çığlık, projenin Erzurum için bir şans olduğunu dile getirdi. Hazırlık sürecinde şehirdeki otel temsilcileri ile görüşerek konaklama konusunda bir sıkıntı olmadığını ifade eden Çığlık, uçak seferi ve fiyatlandırma konusunda yaşanan sıkıntının çözüleceğine dair garanti verdi. Çığlık sözlerine şöyle devam etti: 

 

“Otel konaklama konusunda bundan bir hafta önce Erzurum da konaklama konusunda hizmet veren otel temsilcilerimizle toplantı yaptık. Bu yıl ki düzenlenecek olan toplantılar belirli aralıklarla olacağından otel kapasitemiz konusunda bir sıkıntı olmadığını hesapladık. Uçak seferleri ile alakalı bu konu birçok kez gündeme geldi. Bu konu ile alakalı valimiz büyükşehir belediyemiz milletvekilleri ile görüşmelerimizi yaptık. Bu konu ile alakalı özellikle 2025 turizm başkanti yılında bu uçak sorununu çözmüş olacağız. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuda bir sıkıntı olmayacak size garantisini verebilirim. EİT 2025 turizm başkenti Erzurum için bir şans olarak düşünüyoruz. Proje öncesinde şehirde bir güzelleştirme olacak. Bir turizm caddesi oluşacak. O caddede tüm güzellikleri ile insanlara cazip gelmesi için çalışmalar başlayacak. Havuzbaşın’dan Tebrizkapı’ya kadar Cumhuriyet Caddesi otobüs durağından ağacına kent mobilyasından büfelerine kaldırımından asfaltına kadar Türkiye’nin en güzel caddelerinden biri olacak. Kentsel dönüşümümüz de hız kesmeden devam edecek.”

 

Birçok kuruluş destek verecek
Planlanan etkinlik ve organizasyona çok sayıda kuruluşun destek vereceğini ifade eden Çığlık, şunları kaydetti:

 

"2025 yılında planlanan takvimimiz oluştu. Bunlar Uluslararası Kış Oyunları (6-12 Ocak 2025), Palandöken Ekonomik Forum (Şubat 2025), Liderler Toplantısı ve Açılış Seremonisi (25.05.2025), Uluslararası Gastronomi Fuarı (Ağustos 2025) Yaz Oyunları Eko turizm, kapanış ve sezon açılışı.

 

EİT Koordinasyon Kurulu olarak çalışmaların sağlıklı olarak yürütülmesi ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi için Valiliğimiz ve Erzurum Büyükşehir Belediyemiz ile şehirde, ilçelerde yapılmış yapılmakta ve yapılacak olan aktivitelerin, kalıcı ve devamlılık arz etmesi için sistemli, planlı, programlı olması adına profesyonel çalıştayların yapılmasına da destek verip 2025 Turizm Başkentliğinin şehrimize katkısını artırmak için var gücümüzle çalışacağız."

 

Toplantı, basın mensuplarının soru, görüş ve önerileriyle sona erdi.

 

Ayşe Nur ERDOĞDU/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.