1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da işçiler diken üstünde! ALO 199 kapanıyor mu?
Erzurum'da işçiler diken üstünde! ALO 199 kapanıyor mu?

Erzurum'da işçiler diken üstünde! ALO 199 kapanıyor mu?

Erzurum ve Trabzon’da yüzlerce kişinin istihdam edildiği Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezlerinin kapatılacağına dair çıkan iddialar, çalışanlar arasında tedirginlik yarattı.

A+A-

Gazete Güncel- Son günlerde Erzurum ve Trabzon’da bulunan Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezlerinin akıbeti konusuna dair çıkan söylentiler, yüzlerce aileyi huzursuz etti. İçişleri Bakanlığı’nın Erzurum’da 150, Trabzon’da ise 350 kişiye istihdam sağlayan çağrı merkezlerini kapatma kararı alacağı ileri sürüldü. Söz konusu çağrı merkezlerinin kapatılacağı söylentileri üzerine, istihdam edilen yüzlerce kişiyi işsizlik korkusu sardı. 

Erzurum’da 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan çağrı merkezine bağlı çalışan 150 kişi, çıkan haberler nedeniyle huzursuz oldu. Konuyla ilgili ne İçişleri Bakanlığı’ndan ne de siyasilerden resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Sebebi belli oldu!

Nüfus ve Vatandaşlık işlemlerinin yüzde 90’ının sistem üzerinden, yalnızca yüzde 10’unun çağrı merkezlerinden yapıldığını belirleyen İçişleri Bakanlığı yetkilileri, buna rağmen pandemi sonrası uygulamaya sokulan evden çalışma sisteminin devam ederek personelin elektrik -  su faturalarının ödendiğini tespit etti. Kamuda tasarruf dönemi nedeniyle çağrı merkezlerini kapatmayı gündemine alan bakanlık, henüz net bir karara varmadı. Söz konusu merkezlerinin kapatılmaması halinde işçilerin çalışma düzenlerinin değiştirilmesi öngörülüyor.

İlk tepki Trabzon’dan

Gündeme bomba gibi düşen iddialar üzerine ilk tepki gösteren Trabzonlu siyasiler oldu. AK Parti Trabzon 26 ve 27. dönem Milletvekili ve Genel Merkez Rize İl Koordinatörü Salih Cora da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Trabzon’da ALO 199 Çağrı merkezi milletvekilliğimiz döneminde ihtiyaca binaen açılmış olup 350 kişinin istihdamına imkan sağlamıştır. Şehrimizde yeni istihdam merkezleri oluşturmak yerine, mevcutların kapatılmaya çalışılması üzücü olduğu kadar, orada çalışanların hukukun hiçe sayılması gibi bir sonuç doğurur ve bu bize göre fevkalade yanlış bir karar olur. Bu nedenle kararın yeniden gözden geçirilmesini arzu ederiz” ifadelerini kullandı.

Bakanlarla görüştüm

Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise kapatılma iddiaları üzerine konuştu. Başkan Genç,  “Konu istihdamı ilgilendirdiği için bizim de gündemimizde. İki bakan ile görüşme yaptık, girişimde bulunduk ve devam edeceğiz. Sadece burada değil Erzurum'da da 220 kişi işsiz kalıyor. Bakanlığın yeni bir projeksiyonu var. Kendi uhdesine almak istiyor. O bir tercihtir saygı duymak lazım. Biz ondan önce 350 kardeşimizin istihdamını düşünmek zorundayız. Yakında Ankara'ya gidip tekrar girişimlere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Manolya Bulut/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.