1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Sözünü tut başkan
Sözünü tut başkan

Sözünü tut başkan

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurumlu sporculara Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olmaları halinde, “Şampiyon ol, bayrağımızı dalgalandır, gel biz de sana ev verelim” sözü vermişti. Ancak Başkan bu sözünü unuttu. Onur SAĞSÖ

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Minikler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda takım halinde ikinci olan Erzurumlu güreşçileri makamında kabul etmişti. Burada bir açıklama yapan Başkan Sekmen, “özellikle uluslararası derecede elde edilen başarı ülkemizin her bir ferdinde olduğu gibi bizlerin de göğsünü kabartır. Ata sporumuz güreşin membaı olan Erzurum dünyanın gıpta ile baktığı, imrendiği başarılı pehlivanlar yetiştirmek zorundadır. Kurum olarak sporun gelişmesi için teşvik çalışmalarına önem veriyoruz. Sporcularımıza sesleniyorum; Erzurumlu sporcularımıza Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olmaları halinde kendilerine ev vereceğim. Şampiyon ol, bayrağımızı dalgalandır, gel biz de sana ev verelim” demişti. Ancak Başkan Sekmen bu açıklamasını unuttu. Dünya Şampiyonu olan Erzurumlu Milli sporcu Gökhan Seven’e ev değil, tebrik telefonu bile açmadı.


SEKMEN SÖZÜNÜ TUt (16)


 


Dünyanın bileğini büktü, kimse aramadı

Malezya Kuala Lumpur’da bu yıl 37’ncisi düzenlenen Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’na katılan Erzurumlu bedensel engelli Milli sporcu Gökhan Seven sağ ve sol kol da Dünya Şampiyonu oldu. Türk Telekom Spor Kulübü adına mücadele eden ve Türk Bayrağını Malezya’da dalgalarından Seven, Başkan Sekmen başta olmak üzere hiçbir kent yöneticisi tarafından tebrik bile edilmedi.

 

BAŞKAN MEHMET SEKMEN (İHA/ERZURUM-İHA)

Torpille randevu almıştım

Buruk bir sevinç yaşadığını söyleyen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu Gökhan Seven, “İnanın çok üzgünüm. Bizim gibi sporcuların başarılarını devam ettirebilmeleri için onların teşvik edilmesi gerekir. Evi, arabayı, parayı geçtim bir tebrik telefonunu bile çok gördüler. Bu konuyu dile getirmek için geçen yıl Başkan Sekmen’den randevu istemiştim, günler geçti bir yakınımın torpiliyle ancak kendisiyle görüştüm. Sıkıntılarımızı anlattım ama sonuç hala değişmedi. Ben ve benim gibi başarılı sporcuların hepsi takviye gıdalarımızı, hatta spor salonu ücretini bile kendi cebimizden veriyoruz. Bizim de gücümüz bir yere kadar. Dediğim gibi her şeyden vazgeçtim, bir aferin bile demedi kimse” diye konuştu.

İşte şampiyonun başarıları

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyon’una bağlı olarak Erzurum Türk Telekom Spor Kulübü adına müsabakalara çıkan 37 yaşındaki Gökhan Seven 2012’de Brezilya’da Dünya Şampiyonu, 2014’de Azerbaycan Bakü’de Avrupa Şampiyonu, 2015’de Bulgaristan Sofya’da sağ ve sol kolda Avrupa Şampiyonu, yine 2015’de Malezya Kuala Lumpur’da sağ ve sol kolda Dünya Şampiyonluğu elde etti. Küçük yaşta çocuk felci geçirdiği için tekerlekli sandalyeye mahkûm olan başarılı sporcu şimdi de Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.