1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Yavuz Sultan Selim'i mi örnek alıyor?
Yavuz Sultan Selim'i mi örnek alıyor?

Yavuz Sultan Selim'i mi örnek alıyor?

Terör örgütü IŞİD'in sosyal medyada kullandığı ve açacağı televizyona koyacağı ad, Dabık. Dabık'ın hikâyesi de Mercidabık Savaşı'ndan geliyor. Gazeteci Rasan Remzi, Dabık ve IŞİD'in bilinmeyenlerini posta.com.tr için yazdı

A+A-

Erzurum Güncel- Bugüne kadar yazılanlar çizilenler arasında "IŞİD nereye girdi?", "Kaç kişi öldürdü?", "Onlardan kaç kişi öldürüldü?" yer aldı. Bundan daha fazla bir detay varsa bu da IŞİD'in sosyal paylaşım sitelerinde yayınladığı videolar.

Peki IŞİD'in operasyonlarını nasıl yürüttüğünü, kimlerin bu operasyonları yaptığını, sayılarını ve daha birçok bilinmeyen stratejilerini hiç merak ettiniz mi?

IŞİD'İN BİR NUMARALI GüCü: BARIŞ KALKANLARI ORDUSU

IŞİD, Irak'ta "Barış Kalkanları" ordusuna dayanarak Musul'a girdi. Barış Kalkanları ordusu, bin 800 Arap ve yabancı uyruklu savaşçıdan oluşuyor. IŞİD'in adlandırdığı "Fetih" operasyonları da bu orduyu kullanıyor.

IŞİD'in yaptığı polis arabası

IŞİD, 9 Haziran gecesi bine yakın kişiden oluşan Barış Kalkanları ordusuyla Irak'ın ikinci büyük şehri Musul'a saldırdı. Günler önce Abdurrahman Biblavi (IŞİD'in ikinci adamı); Ebu Bekir El-Bağdadi'nin yardımcısı Irak ordusu tarafından öldürüldü. IŞİD, Biblavi'nin intikamını almak için saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyenler ise, Barış Kalkanları ordusuydu. Bu ordu direkt El-Bağdadi'ye bağlı. Musul'a ilk girdiklerinde 800'den fazla terörist de IŞİD'e katıldı. Bu silahlı teröristler, eskiden Musul civarında aktif olan gruplardı. Irak ordusu Musul'dan çekildikten sonra El-Bağdadi tarafından Musul'a giriş yapmaları ve Musul vilayetini kurmaları için emir verildi.

YüZLERİNE KURŞUN YAĞDIRIYORLAR

(Haberin devamı için 2. sayfaya geçiniz.)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.