1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP'de tecavüz skandalı! Mağdur kadın sayısı artıyor
HDP'de tecavüz skandalı! Mağdur kadın sayısı artıyor

HDP'de tecavüz skandalı! Mağdur kadın sayısı artıyor

Mardin’de bir kadına tecavüz ettiği için hakkında dokunulmazlığının kaldırılması maksadıyla fezleke hazırlanan HDP'li Tuma Çelik'in iki kadına daha cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP kadına şiddet olayından sonra şimdi de tecavüz skandalıyla gündemde. Muş Milletvekili Mensur Işık eşini darp ettiği için disipline gönderilirken, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında ise 2018'deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Süryani derneği binasında bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendi. Çelik, partisinden istifa ederken kadına şiddet, cinsel saldırı ve benzeri olaylarda en ön saflarda yer alanlar HDP'nin örtmeye çalıştığı skandal karşısında üç maymunu oynadılar. Mağdure, HDP'li vekiller ve yöneticiler ile görüşüp yaşadıklarını anlattı, destek olmalarını istedi. Ancak, kadın milletvekilleri mağdureye yardım etmek yerine ithamlarda bulunarak skandal karşısında bir şey yokmuş gibi davranmayı tercih etti. Çelik’in de mağdur kadına baskı yapıp tehdit ettiği ortaya çıktı. 

HDP YALAN ÜRETİYOR
Çelik'in geçen yıldan beri iki kadına daha tecavüz ettiği iddia edildi. Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşayan Süryani gazeteci Aydın Aslan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda HDP'li Çelik'in kirli ilişkilerini ortaya döktü. Çelik üzerinden HDP'nin Süryanileri kontrol etmeye çalıştığını belirten Aslan, "Son bilgilere göre Tuma'nın yüz kızartıcı suçu üçe çıktı. Ben şahsen bu kadınlardan birisine ulaştım ve aldığımı bilgiler bunların doğru olduğu ihtimalini oldukça güçlendirdi. HDP, Tuma Çelik konusunu perdelemek için yalan üretiyor" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.