1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP’li vekile büyük tepki
HDP’li vekile büyük tepki

HDP’li vekile büyük tepki

TBMM Genel Kurulunda Kürdistan ile Erzurum'u aynı cümlede kullanan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Erzurumlu siyasetçilerden büyük tepki aldı.

A+A-

Erzurum Güncel-  Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Özgüneş’e ‘Erzurum tarihte hep Türk kentiydi, ilanihaye öyle olacak. Orada Kürt kardeşlerimizle asla ayrımız gayrımız yok’ dedi. AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ise SABAH’a yaptığı açıklamada yapılan değerlendirmeye dair hiçbir kalıntı olmadığını ifade ederek kınadı. MHP İl Başkanı Naim Karataş ise “Bu tip insanların TBMM kürsüsünü kirletiyor olmasını da artık sorgulamak gerekiyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Bir tepki ise Erzurum'da genç siyasetci Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Adem Yurdagül’den geldi.

FURKAN NEHRİ

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş'in TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "Mustafa Kemal Atatürk Kürdistan vilayetlerinde Erzurum ve Sivas'ta kongre yapmıştır" sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor.

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Bir nadan, bir millet cahili, bir tarih bilmez, dün Meclis Genel Kurulunda dadaşların ayranını kabartacak bir edepsizlik yapıyor. Ve Erzurum için Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum Kongresiyle ilgili sözüm ona kayıt düşüyor. Nadanın önde gideni, dünya cahili diyor ki: 'Efendim, Mustafa Kemal, Erzurum'da ve Sivas'ta' diyor. 'Kürdistan vilayetlerinde Erzurum ve Sivas'ta kongre yapmıştır" diyor. Ve bu adam tarih öğretmeni. Yazık ya yazık! Bu kadar mı nadanlık? Bak, Erzurum tarihte hep Türk kentiydi, ilanihaye öyle olacak. Orada Kürt kardeşlerimizle asla ayrımız gayrımız yok. Senin zihnin lekelenmiş, senin zihnin bölücülükle dizayn edilmiş. Seni kınıyorum, seni lanetliyorum, Erzurumlular adına lanetliyorum. Sen bölücüsün." diye konuştu.

"ERZURUM HER ZAMAN DEVLETİNİN YANINDA OLMUŞTUR"

AK Parti Erzurum İl Başkanı ve aynı zamanda tarihçi olan Mehmet Emin Öz'de HDP'li vekilin sözlerine sert tepki gösterdi. Erzurum'un tarih boyunca her zaman devletinin yanında yer aldığını söyleyen Öz; "Erzurum kurulduğu günden beri büyük bir İslam şehridir. Bu güne kadar Erzurum'da herhangi bir şekilde o vekilin talihsiz sözlerinde ki gibi Kürtçülüğü haklı çıkaracak bir olay olmadı. Erzurum'un tarihi bellidir. Ülke ne zaman sıkıntıya girmişse Erzurum hep devletin yanında yer almış. Bu Osmanlı'da da Selçuklu'da da böyleydi. Bölücülüğe yer verilmemiştir. Hele hele Kürtçülük gibi emperyalist bir şeye asla hizmet etmemiştir. Emperyalist ağzıyla konuşan bu vekili tüm Erzurum halkı adına kınıyorum. Umarım bu tür talihsizlikler bir daha yaşanmaz." dedi.


AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz

MHP ERZURUM İL BAŞKANINDAN SERT TEPKİ

 

Bir tepki de MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş'tan geldi. Karataş; "Kimin ne konuştuğuna dikkat etmesi gerektiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet olacağına işaret etti. Karataş, "Mesnetsiz ve bölücü düşüncelerin bizim nazarımızda hiçbir önemi yoktur. Bu tip insanların TBMM kürsüsünü kirletiyor olmasını da artık sorgulamak gerekiyor. Ülkemizi alenen bölmek isteyen bu düşünceler kıyamete kadar nafile kalacaktır, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak bir Türk yurdudur. Bunun aksini düşünenlere gereken her zaman yapılacaktır. Ülkemizin kararlı duruşu karşısında şaşkına dönen terör sevicilerinin bu söylemleri ise karşılıksız kalamaz. Yargının acilen gerekeni yapmasını bekliyoruz. Bu ifadeleri kullanan şahısların amacını yıllardır biliyoruz ve her an ülkemizin bir karış toprağı için ölmeye hazırız" dedi.


MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş

Mesnetsiz zırvalar!

Meclis Genel Kurulunda Kürdistan ile Erzurum’u aynı cümlede kullanan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş’e bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Adem Yurdagül’den geldi.

Meclis Genel Kurulunda Kürdistan ile Erzurum’u aynı cümlede kullanan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş’e bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Adem Yurdagül’den geldi. Yurdagül, “sinir uçlarımıza dokunan mesnetsiz zırvaları esefle kınıyorum” dedi.  

HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş TBMM Genel Kurulu’nda, “Mustafa Kemal, Birinci Dünya Savaşı’nda İzmir’e gidemedi. Antakya’dan, bilmem nereden başlamadı. Kürdistan’a geldi. Erzurum Kongresi’ni, Sivas Kongresi’ni yaptı. Kiminle? Kürt beyleriyle” iddialarında bulunmuş, HDP’li Özgüneş’in konuşmasının ardından  AK Parti ve MHP grup başkan vekilleri söz alarak kullanılan ifadelere tepki göstermişti. 
HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş’e bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Adem Yurdagül’den geldi. İfadeleri ‘zırva’ diye nitelendiren Yurdagül, şu açıklamayı yaptı: 
Bilindiği üzere parlamento çatısı altında kendini bilmez HDP-PKK’lı bir aymaz, Erzurum’la alakalı sözler sarf etmiş ve bu durum sinir uçlarımıza dokunmuştur. Öyle ki;
Erzurum Türk’ün yıkılmayan kalesidir ve Türk medeniyet tarihinin yadigarı, Türk tarihinin beşiğidir. Dadaşlar diyarı için kendini bilmez PKK uzantısı HDP’li bir alçağın “Atatürk kurtuluş savaşını Kürdistan’dan başlatmışmış” diyerek sinir uçlarımıza dokunan mesnetsiz zırvasını esefle kınıyorum. Tarih bilmez, kendini bilmez tavırlarla dile getirilen bu deli saçması, Türk tarihine ve şanlı ecdadımıza yapılan bir hakarettir. Görüldüğü üzere bu şer odaklarının söylediği bu yalan, Erzurum’un kimlerin hedefinde olduğunu ortaya koymaktadır. Selçuklu yadigarı Erzurum, Türk ulusunun kurtuluşuna başlanılan bir Türk toprağıdır. Aksini İddia etmek şerefsizlik ve akıl almaz bir yalandır. Dadaşlar olarak buna cevabımızı her platformda vereceğimizden kimse şüphe duymamalıdır. Kendini bilmez bu terör uzantıları artık sınırları ve hadlerini aşmaktadırlar. Sabır sınırını zorlamakta maharetli olan bu aşağılık güruh şunu iyi biliyor ki Dadaş çelik bir yaydır, onu germeye gelmez. Şayet gerildiğinde neler olduğunu defaten yaşadılar..!! Bu açıdan bu ikaz bir Erzurumlu olarak, Türk evladı olarak açıklama yapma gereğini doğurmuştur. Hukuki olarak da suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarım. Ne Mutlu Türk’üm diyene..!!

Mesnetsiz zırvalar!

Kaynak: Mesnetsiz zırvalar! Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.