1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Her şey Erzurum için!
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Her şey Erzurum için!

A+A-

Belediyeler hizmet yarışında birbirleriyle kapışıyorlar…

Önce Yakutiye, sonra Palandöken şimdi de Aziziye…

Aziziye Belediyesi’nin yaptığı yeni yaşam alanı herkesten alkış aldı.

BU ÖDÜL YERSİZ DEĞİL

Erzurum’un yerel hizmetlerde daha doğrusu belediyecilikte ödüllendirilmesi, elbette durduk yerde alınan bir karar yahut da öylesine verilmiş mükafat değil. Kamuoyunun da dikkatini çektiği üzere Erzurum’da, belediyeler övgüye layık hizmetlere imza atıyorlar. Hiç kuşkusuz ki bu hizmet kervanının başını büyükşehir çekiyor. Lakin ilçe belediyeleri de bu kervanın en hazlı yolcuları arasında…

YAKUTİYE ÖNCÜLÜK ETTİ

Yakutiye Belediyesi’nin evvelemirde köylere götürdüğü hizmetler öylesine takdire şayan bulundu ki, ülke çapında adından söz ettirir oldu. Palandöken Belediyesi de ilçe sınırları içerisinde açtığı park ve bahçelerle nasıl doğa dostu bir kurum olduğunu ve insanlığın geleceğine yatırım yaptığını ispatladı.

AZİZİYE FARK YARATIYOR

Ve Aziziye Belediyesi… “Hizmette sınır yok” sloganıyla yola çıkan Muhammed Cevdet Orhan, gerçek anlamda bu sloganın hakkını verdiğini gösterdi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Dadaşkent’teydik. Zaten şirin bir ilçemiz olan Dadaşkent’e bu kez de yeni yaşam alanları açılmıştı. Bisiklet yolu, spor alanı ve yeşil mekan… Muhammed Cevdet Orhan genç ve dinamik bir belediye başkanı… İstiyor ki Aziziye İlçesi, ilçelerin içerisinde en güzeli olsun… Bu uğurda elinden gelen tüm çabayı göstermekle kalmıyor, diğer ilçelerle de omuz omuza yarışıyor,

AZİZİYE GÜZELLEŞTİKÇE GÜZELLEŞİYOR

Aziziye, huzur ve sükûnet isteyenlerin tercih ettiği bir ilçe… Caddeleri, parkları ve temiz sokaklarıyla adeta bir Avrupa kasabası gibi… Tamam bunun yirmi yılı bulan bir arka planı var kabul; fakat Muhammed Cevdet Orhan da o birikimin üzerine o kadar yeni şeyler kazandırmış ki, bunları görmemek için hakikaten insanın kör olması gerekiyor.

İNSANA YATIRIM

Açılışı yapılan yeni yaşam alanına şöyle bir baktım. İçerisinde insana dair hemen her şey vardı. Daha doğrusu insana dönük bir hizmetti… Biz bu hizmetleri, hakkını vermeye çalışarak yazdığımız için az da olsa mutsuz bir azınlık bize saldırıyor ya, olsun; onların da yararlanacağı bu güzel eserleri sizlere yazarak aktarmak bizi vicdanen rahatlatıyor. Çirkine ya da kötü işlere itirazımız olduğu kadar güzel ve iyiye de alkışımız olacaktır.

DİĞER İLÇELERİ DE GÖRMEMİZ LAZIM

Son iki hafta içerisinde belediyelerin yaptığı hizmetleri yazıyorum yalnızca… Ama yazılmayacak gibi de değil ki… Önce Yakutiye Belediyesi, ardından Palandöken Belediyesi, şimdi de Aziziye Belediyesi birbirinden güzel hizmetlere mühür vurdular. Geçenlerde bir okurumuz yazım üzerine bir mesaj göndermiş. Diyor ki, “Belediyeler bu şehre hangi fabrikayı açtı ki siz böylesine takdire şayan buluyorsunuz?” Cevap yazdım o kıymetli okurumuza, şunları söyledim: “Belediyelerin görevleri arasında fabrika açmak yok, halkı temiz ve refah bir ortamda yaşatacak beldeler oluşturmak vardır; fabrikaları ya merkezi hükümet ya da iş insanları açar.”

AĞZINIZLA KUŞ TUTSANIZ DA ONLAR YİNE MÜŞTEKİ OLACAK

Ne yazık ki Erzurum’da sayıları az da olsa müzmin muhalif bir güruh var. Bunlar müşkülpesent ve iflah olmaz septikler… Eyvallah; soru sorsunlar, kuşkulansınlar, merak etsinler, lakin gerçeği de görsünler. Görmeleri gerçek ise şu: Erzurum başta belediyecilik olmak üzere hemen her alanda muazzam bir dönüşüm içerisinde… Kabul; eksikle hatta hatalar bile vardır, ama bu dönüşüm, şehrin hayrınadır ve geleceğine dairdir.

PALANDÖKEN DE BOŞ DURMUYOR

Hafta içerisinde Palandöken Belediyesi’nde tören vardı. Yeni şantiye binasından tutunuz da atık merkezi ve asfalt plentine kadar, değeri yaklaşık elli milyonu bulan üç yatırımın temelleri atıldı. Görüyoruz ki Palandöken’de de Muhammet Sunar sessiz sedasız bir başarı öyküsü yazıyor, tıpkı büyükşehirde Mehmet Sekmen’in, Yakutiye’de de Mahmut Uçar’ın yazdığı gibi… Sadece bu dört isim mi, hayır. Hele başınızı bir çevirin bakın ki Pasinler’de Ahmet Dölekli, Çat’ta Melik Yaşar ve Oltu da Necmettin Taşçı neler yapıyor. Erzurum yalnızca şehir merkezinden ibaret olmadığı için diğer ilçelerimizi de elbette mercek altına alıyoruz. Ve o ilçelerimizde yapılan güzel hizmetleri de görmek zorundayız.

AZİZİYE HERKESE BİR KONFOR SUNUYOR

Şehirde yaşamanın bir konforu olmalıdır. Ve o konfor da belediyenin size sunduğu imkanlardır. Aziziye Belediyesi önceki gün törenle açılışı yapılan yeni yaşam alanıyla, “…ben buradayım ve size hizmet için varım dedi.” Canınız bisikletle tur atmak mı istiyor ya da yalnız başınıza koşmak ya da yürümek; işte buyurun size en güzel bir kulvar… Muhammed Cevdet Orhan profesyonel yöneticilik yapmış bir isim; zahir, bundan olsa belediyede de bu minval üzere hareket ediyor. Açılışı yapılan yeni yaşam alanı, tam da insana hizmet için…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.