1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Hobi bahçesi meraklıları dikkat! YIKILACAKLAR...
Hobi bahçesi meraklıları dikkat! YIKILACAKLAR...

Hobi bahçesi meraklıları dikkat! YIKILACAKLAR...

Erzurum'da yağmaya alkışlanacak açıklama . AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, mantar gibi türeyen hobi bahçeleriyle ilgili net konuştu. Başkan Öz, “Tarım arazisine yapılan hiç bir hobi bahçesi kabul edilemez. Yıkım kararları uygulanacak” dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Tarımsal SİT Alanı’ ilan edilmiş Erzurum ve Pasinler Ovası üzerinde yapılan ancak 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanuna aykırı olduğu anlaşılan hobi bahçelerinin yıkımı için ilgili belediyelere yazı gönderildiği öğrenildi.

 

Aziziye İlçesi’ne bağlı Tınazlı mahallesinde iki ayrı parselde ve Yakutiye İlçesi’ne bağlı Altınbulak mahallesinde kanunsuzca yapıldığı anlaşılan 97 hobi bahçesinin ne zaman yıkılacağı merak konusu olurken, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Tarım arazisine yapılan hiç bir hobi bahçesi kabul edilemez. Yıkım yazıları uygulanacak” dedi. 

 

“KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KAR KALMAZ”

 

Gazeteci Güven Uşun’un TV Erzurum’daki ‘Erzurum İçin Konuşma Vakti’ programına katılan Başkan Öz, “Tarım alanları dışında hobi bahçesi yapılabilir. Ancak burası büyük ova ve bu nedenle yasak. Hatırlayın, bahar döneminde bazı köyleri su bastı, sıkıntılar yaşadık. Bunların ve salgınların sebebi tabiata karşı yapılan fütursuz müdahaledir. Bizim bundan vazgeçmemiz lazım. Bizim bu tarım arazilerini 10 yıl sonra temizlemek için kentsel dönüşüm yapmamamız lazım. Yazık olur bize. Bu konuyu grup toplantısında da ben gündeme getirdim. Tarım arazisine yapılan hiç bir hobi bahçesi kabul edilemez. Tarımın bu kadar önemsendiği dönemde kimsenin de yaptığı yanına kar kalmaz” dedi. 

 

ERDOĞAN’IN KONUŞMASI ETKİLİ OLDU

 

Sadece Erzurum değil Türkiye’nin çeşitli kentlerinde tarım arazileri üzerine yapılan hobi bahçelerinin kaldırılma sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarımsal üretime ağırlık verilmesi konusundaki talimatı etkili oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çiftçilerimiz ekilmemiş tek karış toprak bırakmayacak” derken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “Çeşitli nedenlerle ekilmeyen 2 milyon hektar tarım arazisi tarımsal üretime kazandırılacak” açıklamasıyla Toprak Koruma Kurulları ve ilçe belediyeleri harekete geçti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum