1. WEB TV

  2. DÜNYA

  3. Hollanda polisinden Türk vatandaşlarına sert müdahale

Hollanda polisinden Türk vatandaşlarına sert müdahale

Hollanda polisi, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşlarına sert müdahalede bulundu.

Erzurum Güncel- Önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal edilmesi ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Roterdam'daki Türk Başkonsolosluğuna girişine engel olunması Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşları tarafından protesto edildi.

Roterdam ve Amsterdam'daki Türk Başkonsolosluklarının bulunduğu alanda toplanan Türkler, Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tavrını araçlarının klaksonlarına basarak ve sloganlar eşliğinde protesto etti.

Artan protesto gösterileri sonrası Rotterdam Belediye Başkanının kentte acil durum (Noodbevel) ilan etmesiyle birlikte konsolosluk binası ve başkonsolosun konutu civarının boşaltılması istendi.

Hollanda yasalarına göre belediye başkanlarının ve valilerin, şehirlerinde "İsyan, huzursuzluk, felaket gibi durumlar yaşanması veya bu yönde ciddi bir endişe olması" halinde ilan edebildikleri olağanüstü durumun ihlali, Hollanda yasalarına göre suç kabul ediliyor.

Acil durum ilan edildiğinin açıklanmasıyla Türklerin yoğun olarak yaşadığı Roterdam ve Amsterdam'da hareketli saatler yaşandı.

Atlı ve köpekli polisler, vatandaşlarımızı darp etti

Bakan Kaya'nın sınır dışı edilmesi üzerine, kalabalık her geçen saat daha da arttı. Diplomatik skandala sert tepki gösteren Türk vatandaşlarına yönelik Hollanda polisi, sert tavırlar sergiledi. Özel timin müdahale ettiği protesto gösterileri sırasında atlı ve köpekli polisler, vatandaşlarımızı darp etti. Olaylar sırasında çok sayıda kişi yaralandı. 

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
    Benzer Videolar