1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Horasan'ın eski başkanı Görevine Geri Döndü
Horasan'ın eski başkanı Görevine Geri Döndü

Horasan'ın eski başkanı Görevine Geri Döndü

Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçundan 9 yıl hapis cezasına çaptırılarak cezaevine konan Horasan Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın, itiraz üzerine yeniden yargılanınca beraat etti. Aydın, belediye başkanlığı görevine geri döndü.

A+A-

Erzurum Güncel- Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçundan 9 yıl hapis cezasına çaptırılarak cezaevine konan Horasan Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın, itiraz üzerine yeniden yargılanınca beraat etti. Aydın, bir yıldan fazla ayrı kaldığı belediye başkanlığı görevine önceki gün geri döndü.

Cihat İncesu/Pusula

Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın,  7 yıl önce açılan ticari bir davadan dolayı aldığı 9 yıl cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından geçtiğimiz yıl Eylül ayında Ankara’da tutuklanarak, ceza evine konmuştu. Aydın’ın tutuklanması sonrasında Horasan Belediyesi Meclisi toplanarak, yerine Hüseyin Sağlam’ı Başkan olarak seçmişti.

Aydın, itiraz üzerine yaklaşık bir ay yattığı cezaevinden tahliye edilirken davanın yeniden görülmesine karar verildi. Bir yıldan fazla bir süre devam eden davanın ardından bu kez beraat eden Abdulkadir Aydın, Horasan Belediye Başkanlığı görevine geri döndü.

Hukuk aldı hukuk verdi

Tahliye edilmesinin ardından Pusula’ya konuşan Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın’ın hukuk kararlarına saygılı olunmasını istedi. Aydın, “ Hukuk bizi aldı, yine hukuk göreve geri döndürdü. Karar hafta sonu tebliğ edildi. Gelip görevime başladım. Hakkımdaki iddiaları müfettişler gelip araştırarak rapor haline getirdiler. Bende ifade verdim. Belediyede yalnızca iki yakın akrabam çalışıyor. Onlar da zaten devlet memuruydu, kurumlar arası geçiş ile belediyemize geldiler. Kanunsuz bir durum var ise inanın onları da gönderirim. Onun haricinde soyadı ‘Aydın’ olan her kişi benim akrabam değil, ilçede 5 bin kişinin soyadı aynı” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum