1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İdlib'deki alçak saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin telefonda görüştü
İdlib'deki alçak saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

İdlib'deki alçak saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

Suriye'de rejim unsurlarının İdlib'de 33 askerimizi şehit ettiği alçak saldırıdan sonra gözler Rusya'ya çevrildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in telefonda görüştüğünü açıkladı. İletişim Başkanı Altun da yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le telefon görüşmesinde iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmeleri kararlaştırıldı." ifadelerini kullandı. Altun ayrıca, Erdoğan'ın Trump, Macron, Johnson ve Merkel ile görüşeceğini duyurdu.

Son dakika haberine göre İdlib'de 33 Mehmetçiğimizin şehit, 32 askerimizin de yaralandığı saldırı sonrası Rusya'dan peş peşe açıklamalar geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada operasyona hiçbir Rus uçağının katılmadığı belirtilirken, Suriye'deki teröristlerle hiçbir şekilde uzlaşma yapılamayacağını söyledi. Lavrov açıklamasında "İdlib konusunda Putin ve Erdoğan arasındaki anlaşmalara bağlıyız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE PUTİN TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladmir Putin'in İdlib mutabakatının uygulanmasına ilişkin görüştüklerini açıkladı.

Lavrov ayrıca Rusya ve Türkiye'nin İdlib'deki koordinasyonu devam ettirmeye hazır olduğunu söyledi.

Lavrov yaptığı açıklamada "Suriye'deki teröristlerle hiçbir şekilde uzlaşma yapılamaz. İdlib konusunda Putin ve Erdoğan arasındaki anlaşmalara bağlıyız" dedi.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin'den yapılan Putin ve Erdoğan Suriye'nin kuzeyinde durumu normalleştirmek için bir dizi önlem alınması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: ERDOĞAN VE PUTİN YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

İletişim Başkanı Altun da yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le telefon görüşmesinde iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmeleri kararlaştırıldı." ifadelerini kullandı.

Altun ayrıca, Erdoğan'ın Trump, Macron, Johnson ve Merkel ile görüşeceğini duyurdu.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriyeli muhalifler çatışmasızlık bölgesinde büyük bir saldırı planlıyordu. Türkiye bu bölgede Türk askerlerinin olduğu konusunda bizi bilgilendirmedi. Hava saldırısında Rus uçağı görev almadı. Türk askeri olmaması gereken yerde rejim jetleri tarafından vuruldu. Türkiye'nin kayıpları sonrası ateşkesi uygulamaya hazırız."

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Türk ve Rus heyetlerinin İdlib'deki duruma ilişkin Ankara'da yaptığı heyetler arası görüşmeler, bugün 16.00'da devam edecek.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin başkanlığındaki heyetler, İdlib konusundaki üçüncü tur görüşmelerin üçüncü gününde Dışişleri Bakanlığında tekrar bir araya gelecek.

Türk ve Rus heyetleri, daha önce İdlib konusunda Ankara ve Moskova'da iki tur görüşme yapmıştı. İki ülke heyetleri, dün ve önceki gün de Dışişleri Bakanlığında bir araya gelerek İdlib'deki durumu ele almıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.