1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. İlahiyat profesörü yüz kızartıcı suçtan atıldı
İlahiyat profesörü yüz kızartıcı suçtan atıldı

İlahiyat profesörü yüz kızartıcı suçtan atıldı

'Yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' iddiasıyla 2017'de şikayet edilen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Doğan, YÖK Disiplin Kurulu tarafından kamu görevinden çıkartıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- 'Yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak' iddiasıyla 2017'de şikayet edilen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Doğan, YÖK Disiplin Kurulu tarafından kamu görevinden çıkartıldı. Doğan hakkında vahim iddialar ortaya atılmıştı...

İlahiyat profesörü 'yüz kızartıcı' suçtan... ile ilgili görsel sonucu

2017 yılı ekim ayında bir şikâyetle ortaya çıkan olay sonrasında OMÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsa Doğan, YÖK Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

Doğan için ortaya atılan iddialar ise şunlardı;

*Ticari faaliyet gösteren özel bir kız pansiyonunu işletmek,
*Söz konusu kız pansiyonunda kalmak ve pansiyon adına makbuz vermeksizin elden para almak,
*Kendisinden ders alan öğrencileri özel bir pansiyonda kalması için yönlendirmek,
*Gayr-ı meşru ilişki içerisinde bulunmak suretiyle ‘Kamu hizmeti veya öğretim elemanı sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak.

Prof. Dr.
İsa Doğan

ANKARA’DAYKEN SAMSUN’DA DERS VERMİŞ!

Yüksek Öğretim Disiplin Kurulu karar metninde, Prof. Dr. İsa Doğan’ın resmi kurumlara ve resmi kurumlarca oluşturulmuş yetkili komisyonlara yanlış beyanlarda bulunduğunu tespit edildi.

Doğan’ın Şubat 2017 dönemine ait olarak imzalayıp ilgili birime teslim ettiği Aylık Ek Ders Bildirim Formu’nun da bunlardan biri olduğu ve Ankara’da bulunduğu gün Samsun’daki fakültede tam 7 saat ders yaptığını beyan ettiği belirlendi.

İLİŞKİM YOK DEDİĞİ KADINLA OTEL ODASINDA KALMIŞ

Diğer taraftan gerek soruşturma komisyonuna gerekse yargı organlarına verdiği beyanlarında P.O. adlı kadınla hiçbir surette gayr-ı meşru bir ilişkisi olmadığını ve eşine sadakatsizlik yapmadığını dile getiren Prof. Dr. Doğan hakkında İl Emniyet Müdürlüğü’nde araştırma yapılması istendi.

Yapılan araştırma sonucunda Prof. Dr. İsa Doğan’ın P.O. adlı kadınla 3 farklı zamanda aynı gün ve saatte aynı otel kaldıkları tespit edildi. Ayrıca kararda, Doğan’ın kendisine ait kız yurdunda bir odası olduğu ve habersizce katlarda dolaştığı öğrencilerin beyanlarından ortaya çıktı.

EŞİNE ŞİDDET UYGULAMIŞ

YÖK disiplin kurulu kararında yer alan bilgilere göre, Prof. Dr. İsa Doğan’ın eşine birçok kez şiddet uyguladığı, bu sebeple uzaklaştırma kararı aldığı ve 2016 yılında boşandıkları belirtildi.

Komisyona gönderilen boşanma kararında ise İsa Doğan’ın eşine 30 TL maddi, 30 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmedilirken, “Davalının aile sorumluluğunu taşımadığı, güven sarsıcı hareketlerde bulunduğu, şiddet uyguladığı, aile birlikteliğinin temelinden sarsıldığı” belirtildi.

İHRAÇ EDİLDİ

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 53/b-6c maddesi ile 657 sayılı Kanunun 125/E maddesinin (g) bendi dayanak gösterilerek Prof. Dr. İsa Doğan hakkında açılan davada, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü, ‘Kamu Görevinden Çıkarma Cezası' talep etti.

İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İsa Doğan YÖK Disiplin Kurulunda kendisine yöneltilen suçlamaların hiç birini kabul etmedi.

Ancak disiplin kurulu yaptığı değerlendirme sonucuna Prof. Dr. Doğan’ın, “Ticari faaliyet gösteren özel bir kız pansiyonu işlettiği, kendisinin de bu pansiyonda kaldığı ve pansiyon adına makbuz vermeksizin elden para aldığı, kendisinden ders alan öğrencileri özel bir pansiyonda kalmaları için yönlendirdiği, resmi kayıt tutmadığı, kız yurdunda erkek misafirlerini ağırladığı, öğretim elemanı sıfatına uygun davranmadığı, öğretim elemanı sıfatına bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunduğu” belirtilerek kamu görevinden uzaklaştırma cezası verdi.

Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.