1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İnce'den olay Erdoğan ve Meral Akşener iddiası!
İnce'den olay Erdoğan ve Meral Akşener iddiası!

İnce'den olay Erdoğan ve Meral Akşener iddiası!

CHP Kurultayı tamamlanırken, Genel Başkan yeniden Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Habertürk yazarı Nagehan Alçı ise bugünkü köşesinde Kurultay'ın ikinci gününde Muharrem İnce'yle yaptığı telefon görüşmesini yazdı.

A+A-

Erzurum Güncel- Alçı, "Cumartesi günkü CHP genel başkanlık seçimine hiç kuşkusuz Muharrem İnce damga vurdu" derken, İnce'yle yaptığı görüşmeden sonra, sonuçların, İnce'nin moralini yükselttiğini belirtti.

Nagehan Alçı'nın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

"Cumartesi günkü CHP genel başkanlık seçimine hiç kuşkusuz Muharrem İnce damga vurdu. Belli ki partide mevcut politikalardan bir rahatsızlık var. Muharrem Bey bunu görmüş ve damarı yakalamış. 447 oyu sürpriz bir başarı olarak yorumluyorum.

İnce ile biraz önce (pazar öğlen) konuştum. Kısık bir sesle açtı telefonu. Keyifliydi ama ses tellerinden şikâyetçiydi. Belli ki dünkü konuşmadaki yüksek volüm hasar bırakmış. Ancak sonuç moralini yükseltmiş gibiydi. İlk olarak şunu dile getirdi: 'Son sözü delege söyledi, diyorlar halbuki son sözü millet söyleyecek. Dünkü sonuçların iki sevineni var: Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener.'

İnce, mükerrer oy meselesinde de Divan’ı suçladı: '49 oy mu diyorlar, bu 49’un listesinin yayınlanması ve yeniden sayılması gerekirdi. Bir algı oyunu yaptılar. Genel başkan tüzüğü çiğnedi.'

üYarışı yeniden Kemal Kılıçdaroğlu kazanmış olsa da ben Muharrem İnce’nin bu mücadelede kararlı olduğunu gördüm. Devam edecek. Bir de diğer adaylarla kıyaslanmaktan rahatsız: 'Ben 1920’lerin Türkiye’sine dönmek istemiyorum. Ümit Kocasakal ile hiç benzerliğim yok. Beni onlarla karıştırmayın! Bu saatten sonra köy enstitüleri mi kurulur? Köyde çocuk yok ki! Çocuklar gecekondularda!'"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.