1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Instagram'dan yeni gizlilik ilkesi
Instagram'dan yeni gizlilik ilkesi

Instagram'dan yeni gizlilik ilkesi

Instagram, ilk hesap kurulumu sırasında platformundaki 16 yaşından küçük kullanıcıların hesaplarını artık otomatik olarak “gizli” yapacak, yani yalnızca bir kullanıcının kabul ettiği ve onayladığı takipçiler onların fotoğraflarını, videolarını ve gönderil

A+A-

Erzurum Güncel- Instagram’da gençler için güvenli ve özel ama aynı zamanda eğlenceli bir deneyim yaratmak, rekabet eden zorluklarla birlikte geliyor. İstenmeyen DM’ler veya yabancılardan gelen yorumlarla uğraşmalarının önüne geçmek isteyen şirket, 16 yaş altındaki kullanıcıların hesap ayarlarını otomatik olarak gizli yapacak.

Instagram, gizli hesapların gençler için doğru seçim olduğunu düşünüyor ancak bazı genç içerik oluşturucularının takipçi kazanmak için herkese açık hesaplara sahip olmak isteyebileceğinin de farkında.

 

STANDART BİR HESAPLA DA DEVAM EDEBİLİRLER

ShiftDelete.net'in haberine göre, bugünden itibaren mümkün olan her yerde gençlerin tanımadıkları veya duymak istemedikleri yetişkinlerden haber almalar engellenecek. Yani bu haftadan itibaren, 16 yaşından küçük (belirli ülkelerde 18 yaşından küçük) herkes Instagram’a katıldığında varsayılan olarak özel bir hesaba atanacak.

Gizli hesaplar, kişilerin içeriklerini kimlerin gördüğünü veya yanıtlayacağını kontrol etmesine olanak tanıyacak. Halihazırda Instagram’da herkese açık bir hesabı olan gençlere, özel hesabın avantajlarını vurgulayan ve gizlilik ayarlarını nasıl değiştireceklerini açıklayan bir bildirim gösterilecek. Yine de gençler eğer bunu istemezlerse standart bir hesapla devam etme seçeneği de sunulacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.