1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Iphone kullananlar dikkat
Iphone kullananlar dikkat

Iphone kullananlar dikkat

Çin'in Wuhan kentinden yayılmaya başlayan corona virüs, teknoloji sektörünü de olumsuz etkiledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Çin'in Wuhan kentinden yayılmaya başlayan ve insan hayatını olumsuz şekilde etkilemeye devam eden corona virüs, telefon sektörünü de vurdu. 

Corona virüs nedeniyle teknoloji markaları zor durumda. Apple da buna dahil. iPhone’ların ve yedek parçalarının eksikliği konusunda Apple çalışanları bilgilendiriliyor. Raporda bazı Apple mağazalarında cihazların onarımı için gerekli parçaların olmadığı belirtiliyor. Bu nedenle cihazınızı bir an önce tamire vermenizi öneriyoruz; yoksa haftalarca beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Diğer yandan Apple, eski iPhone modellerinden herhangi birini kullananlar için çok önemli bir açıklama yaptı. Şirket, iPhone sahiplerine para dağıtacak, Türkiye de buna dahil! 

Apple şirketi 2017 yılında, eski model cihazlarında "beklenmedik şekilde kapanmaların önüne geçmek" gerekçesiyle performans yavaşlatmasına gittiğini kabul etti, bunun üzerine bazı müşteriler tarafından dava edildi. Şirket, tüketici avukatları ile varılan anlaşma gereği sorumlu olduğunu kabul etti. 

Ünlü teknoloji firması, hatasını kabul etmesinin ardından batarya değişimlerinde 29 dolarlık indirime gitti. Ancak, bir çok kişi bu süreçte yüzlerce dolar harcayıp yeni telefon aldıklarını ve mağdur olduklarını belirterek tüketici avukatlarına başvuruda bulundu.

California merkezli şirket, bu konuda hatasını kabul etmese de tüketici avukatları ile uzlaşma yolunu seçti ve 93 milyon doları avukatlara verilmek kaydı ile 500 milyon dolara kadar ödeme yapma sözü verdi. 

Peki elinde hangi iPhone modeli olanlar para iadesi alabilecek? İşte Apple'ın Türkiye'de de satışa sunduğu ve anlaşma gereği para iadesi alacak o telefon modelleri: 

iPhone 6, 6S, 7 ve SE model telefonu olan müşteriler talepte bulunmaları halinde şirketten 25 dolar iade alabilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.