1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Irak ordusu terör örgütü PKK/YPG'yle anlaştı
Irak ordusu terör örgütü PKK/YPG'yle anlaştı

Irak ordusu terör örgütü PKK/YPG'yle anlaştı

ABD, İngiliz ve Fransız askeri uzmanları YPG ile görüştü. Görüşmede ABD’nin 2018 için rekor “silah yardımı” planlaması yaptığı ortaya çıktı. Irak da sınır güvenliği anlaşması imzaladı

A+A-

Erzurum Güncel- Irak yönetimi, terör örgütü YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Suriye-Irak sınır güvenliği konusunda anlaşma imzaladı. Irak ordusu ile DSG arasında yapılan sınır güvenliği anlaşması SDG’nin resmi sayfasından görüntü ve fotoğraflarla duyuruldu. Açıklamaya göre; Irak ordusu ile DSG’nin, “Cizre’nin Fırtınası Hamlesi Genel Komutanlığı” yetkilileri, Irak-Suriye sınırında bir araya geldi. Kısa süre önce Suriye’nin Deyr Zor Vilayeti’nin Irak sınırındaki El Tenek beldesini kontrol eden DSG, Suriye’nin sınır kasabası ElbuKemal’a, DAEŞ’in Musul ve Şengal bölgesinden temizlenmesi sonrası Irak ordusu ise Suriye sınırına ulaşmıştı. Görüşmede, Deyr Zor’dan geçen Irak-Suriye sınırının güvenliğinin sağlanması konusu kapsamlı olarak ele alınırken ortak koordinasyon merkezi kurulması konusunda anlaşmaya varıldı.

Sınır güvenliği konusun da yapılan anlaşma ABD yönetimi tarafından yakından izlenirken DAEŞ karşıtı koalisyonda bulunan ABD’li, İngiliz ve Fransız askeri yetkililer de, DSG ve bölgedeki aşiret liderleriyle Deyr Zor’da bir araya geldi.

Yarım milyar dolar

ABD Başkanı Donald Trump’ın, “YPG’ye silah yardımı kesilecek” açıklamasına karşın ABD Savunma Bakanlığı’nın 2018 bütçesinde SDG’ye 500 milyon dolarlık silah, araç ve askeri techizat yardımı yapılmasını öngördüğü ortaya çıktı. Sadece silah yardımının bütçesi ise 104 milyon dolar olarak hesaplandı. Bütçe detayında 12 bin adet AK-47 Kaleşnikof otomatik tüfek, 6 bin PKM makineli tüfek, 3 bin 500 DShK ağır makineli tüfek, 3 bin adet RPG-7 roketatar, bin adet AT-4 veya SPS-9 sofistike anti-tank füzesi, 80 adet 60 mm, 80 adet 82 mm ve 75 adet 120 mm havan topu belirlenen listede bulunuyor. (Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.