1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Irak yine karışıyor! Korkutan iddia:
Irak yine karışıyor! Korkutan iddia:

Irak yine karışıyor! Korkutan iddia:

IKBY Güvenlik Ajansı, Irak merkezi hükümetine bağlı ortak güçlerin, Kerkük-Musul vilayetlerini birbirine bağlayan Peşmerge denetimindeki noktalara saldırmak istediğini iddia etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Kuzey Irak'taki yarı özerk Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Irak kuvvetlerinin Peşmerge'ye yönelik yeni bir saldırıya hazırlandığını belirtti.

Reuters'ın Bağdat mahreçli haberine göre, Bağdat'ta bir askeri sözcü ise, Irak güçlerinin 25 Eylül'de yapılan bağımsızlık referandumuna tepki olarak Ekim ortasında yaptıkları saldırıyı yeniden başlatmayı tasarladıklarını reddetti.

IKBY Güvenlik Konseyi dün yaptığı açıklamada, bölgenin başkenti Erbil'in güneybatısında bulunan Mahmur'daki Irak kuvvetlerinin takviye edilmesinden "endişe" duyduklarını belirtti.

Irak hükümetinin saldırıları Ekim sonunda durdurmasına karşın, IKBY ile toprak, petrol kaynakları ve sınır kontrolü konularındaki uzlaşmazlık hâlâ çözümlenmiş değil.

Bağdat, Kürt seçmenin bağımsızlık lehine oy verdiği referandumun sonucunun iptal edilmesini, Kürtlerin denetimindeki kara sınırları, havalimanları ve petrol tesislerinin kontrolünün Irak merkezi hükümetine devredilmesini talep ediyor.

Kürt Yönetimi ise, referandumun iptalini ya da elinde kalan petrol tesislerinin teslimini reddediyor ve kara sınırlarıyla havaalanlarının ortak denetimini teklif ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.