1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İran Dışişleri'nden 'sınır kapıları kapatıldı' iddiasına yalanlama
İran Dışişleri'nden 'sınır kapıları kapatıldı' iddiasına yalanlama

İran Dışişleri'nden 'sınır kapıları kapatıldı' iddiasına yalanlama

İran merkezli Tasnim haber ajansının İran'ın Kuzey Irak ile bulunan sınır kapılarını kapattığını aktarmasının ardından İran Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Bakanlık Tahran'ın Kuzey Irak ile sınır kapılarını kapattığını yalanladı. Irak ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Peşmerge güçlerinin Kerkük’ten çekilmesi için 48 saatlik süre tanırken, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, kentin adeta bir saatli bombaya döndüğünü belirterek, “Her an patlayabilir” dedi.

İran merkezli Tasnim haber ajansı İran'ın Kuzey Irak ile bulunan sınır kapılarını kapattığını aktardı. İran Dışişleri Bakanlığı Tahran'ın Kuzey Irak ile sınır kapılarını kapattığı iddiasını yalanladı.

"TİCARİ HAREKETLİLİK VE GELİŞ-GİDİŞLER DURDU"

Pervezhan Sınır Kapısı Müdürü Ali Tevfik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İran tarafının bu sabah Irak'ın Süleymaniye kentine açılan sınır kapısını kapattığını" belirtti. Tevfik, sınır kapısının kapatılması nedeniyle ticari hareketliliğin ve geliş-gidişlerin durduğunu ifade etti. İran ile IKBY arasında petrol ve ticari ürün geçişinin sağlandığı üç sınır kapısı bulunuyor.

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Kuzey Irak'ta olduğu öğrenildi. Kasım Süleymani'nin temaslarında gündemin Bağdat ile Erbil arasındaki gerilim olduğu bildirildi.

48 SAATLİK SÜRE TANINDI

Irak ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin Kerkük’ten çekilmesi için 48 saatlik süre tanırken, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, kentin adeta bir saatli bombaya döndüğünü belirterek, “Her an patlayabilir” dedi. Kerkük’te yaşananları Hürriyet’e değerlendiren Kazancı, Türkmenler olarak ne Peşmerge, ne de Haşdi Şabi güçlerinin yanında olacaklarını vurguladı. Kazancı şunları söyledi:

“Kerkük bir Türkmen kentidir. Biz Türkmenler olarak şunun, bunun yanında olmayacağız. Kerkük’teki tüm Türkmen semtleri ve mahallelerini korumak için hazırlıklarımız var.”

KERKÜK'TE SON DURUM

Irak'ta Bağdat hükümetine bağlı güçlerin, Kerkük'ün güneyinde konuşlandığı ve kente girme hazırlıkları yaptığı öngörülüyor, kentte gergin bekleyiş sürüyor... Kent çevresinde Peşmerge ve Haşdi Şabi güçleri arasındaki mesafenin yer yer 10 metreye kadar düştüğü, karşılıklı hendeklerin kazıldığı belirtiliyor. İran merkezli Tesnim haber ajansı İran'ın Kuzey Irak ile bulunan sınır kapılarını kapattığını aktardı. Irak ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin Kerkük’ten çekilmesi için 48 saatlik süre tanırken, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, kentin adeta bir saatli bombaya döndüğünü belirterek, “Her an patlayabilir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.