1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İspir'i ayaklandıran çavuş askerlikten atıldı
İspir'i ayaklandıran çavuş askerlikten atıldı

İspir'i ayaklandıran çavuş askerlikten atıldı

Erzurum İspir'de İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş M.Ç., ilçede yaşayanlarla ilgili hakaret ve küfür içeren konuşmasını sosyal medyada paylaştı. Gelen tepki üzerine Erzurum İl Jandarma Komutanlığı sosyal medya paylaşımı yapan askeri görev

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum İspir'de İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş M.Ç., ilçede yaşayanlarla ilgili hakaret ve küfür içeren konuşmasını sosyal medyada paylaştı. Gelen tepki üzerine Erzurum İl Jandarma Komutanlığı sosyal medya paylaşımı yapan askeri görevden ihraç etti.

İspir'de kayıp koyun ihbarı üzerine İlçe Jandarma ekipleri kırsalda arama yapmak için göreve çıktı. Görevde bulunan rütbeli askerlerden Uzman Çavuş M.Ç. sosyal medyada İspirli'lerle ilgili hakaret ve küfür içeren konuşmasını yayınladı. Gün içinde sosyal medyadan tüm ilçeye yayınlan video büyük tepki toplayınca Erzurum İl Jandarma Komutanlığı duruma el koydu. Paylaşımı yapan asker Uzman Çavuş M.Ç.'nin görevinden ihraç edildiğini bildirdi.

Erzurum İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Atilla Tatlı ve İspir İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Başçavuş Engin Bodur, İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun'u makamında ziyaret etti. Ziyarette yaşanan durumdan dolayı Erzurum İl Jandarma Komutanlığı düzeyinde özür iletildi ve hediye sunuldu.

İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun'da ziyaret sonrası "Bu gün kamuoyuna intikal eden yakışıksız ve asla kabul görmeyen tavır ve davranışın muhatabı olan kamu görevlisinin görevden ihraç edildiğinin bilgisi bizlerle paylaşıldı. İspir halkı olarak kişisel bu adapsızlığın asla şerefli ordumuz ve kahraman Mehmetçiğimiz ile bağdaştırmadığımızı dile getirerek hem kahraman ordumuz, hem de kahraman Mehmetçiğimiz ile onur ve gurur duyduğumuzu bir kez daha dile getirdik" açıklamasını yaptı.

ispir-belge.jpg

is1-001.jpegis2-001.jpegis3-001.jpeg

 

Taynak: Halktv
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum