1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İspirliler dağların oğluna minnettar!
İspirliler dağların oğluna minnettar!

İspirliler dağların oğluna minnettar!

Çobanlık yaparken kendisini dağlara vurdu, yaban hayatın koruyucu meleği oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'un İspir ilçesinin kırsal Yedigöl Mahallesin'de oturan ve yörede 'Dağların oğlu' olarak tanınan Bülent Erkan (41), yıllardır yaban hayatını gözlemliyor. Dağlarda gezen İspir'in gönüllü turizm elçisi Bülent Erkan, karşılaştığı bozayı, vaşak, kartal, şahin, kurt, tilki ve yaban keçisi gibi hayvanları görüntülüyor. Son olarak TRT için çekilen ve İspir'in tanıtımına büyük katkı sunulmasında emeği olan dağların oğlu lakaplı Bülent Erkam'a İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, ilçeye hizmvtlvri için bir tvşvkkür plaketi verdi.   

 

 

HAYALİ İLERİDE BELGESEL ÇEKMEK

 

 

Köyünde çiftçilik yapan ve aynı zamanda dağcılık sporu ile uğraşan Bülent Erkan, yıllardır dağlarda gezerek doğadaki canlıların yaşamını inceliyor. Yılın yarısını dağlarda geçiren Erkan, bugüne kadar ayı, yaban keçisi, ur kekliği, kartal, şahin, kurt, tilki, domuz, balıkve nadir bulunan kelebekler gibi çok sayıda canlının fotoğraf ve görüntüsünü çekti. Doğa manzarasını ve yaban hayatına ilgisinin küçük yaşlardan başladığını anlatan Erkan'ın hayali ileride belgesel çekmek. Doğada kendi yöntemleri ile gizlenerek kamerasıyla yaban hayatı kare kare görüntüleyen Erkan, çok iyi saklandığı için vahşi hayvanları bile yakından gördüğünü, ancak hiç korkmadığını belirtiyor verdiği bir röpottajında. Hayatının büyük bir bölümünü evi olarak gördüğü dağlarda geçiren Erkan, 14 Mayıs 2013 günü, bir boz ayının yavrusunu kurtlara vermemek için nasıl mücadele ettiğini ise hiç unutamadığını belirtiyor. 

 

 

 

 

KAÇKAR DAĞLARINI AVUCUNUN İÇİ GİBİ BİLİYOR

 

 

Özellikle Kaçkar dağlarını avucunun içi gibi bilen dağların oğlu Bülent Erkan, bölgedeki canlıları korumasıyla da biliniyor. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Kar Film Festivali'nde 'Dağların oğlu' adlı 17 dakikalık belgeselde Bülent Erkan'ın hayatını ve canlıları korunmasını anlatan belgesel filmi birinci oldu. Aylarca dağda yalnız kaldığını ve doğada bulduğu mantar ve çeşitli otlarla karının doyuran Erkan, "Köyüm doğayla iç içe. Bu yüzden doğaya çok ilgiliyim. Özellikle yabani hayvanların davranışlarını inceliyorum. Ayılara 10 metre kadar yaklaştım. Hiçbiri bana zarar vermedi'' diyor.

 

 

 

 

 

BAŞKAN COŞKUN: iSPİR’İMİZİN KÜLTÜR ELÇİSİ

 

 

İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, dağların oğlu Bülent Ekan'a minnvttar olduklarını belirtti. Başkan Coşkun,  '' İspir'imizin ve Belediyemizin Eğitim Kültür Şube Müdürlüğü emektarı, Kaçkar Dağları’nın Çoruh’a bakan yamaçlarını yıllardır adımlayarak Kaçkarlar'ın zirvelerinde Dağların Oğlu diye bayraklaşan, ilçemizin doğasıyla, bitki örtüsüyle ve yaban hayatıyla bütünleşen, özdeşleşen, İspir’imizin kültür elçisi, TRT Belgesel kanalında Usta Eller Masalı programında yayınlanan, Aksu Vadisi ağırlıklı çekilen belgeselin başkahramanı, değerli kardeşim Bülent Erkan’a hizmetleri için çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum'' dedi. Bu arada İspir, TRT Belgesel Kanalında yer aldı. 13 Mayıs Perşembe saat 20.00'da Usta Eller Masalı adlı belgeselin son bölümü, Aksu Vadisi ağırlıkta olmak üzere doyumsuz kış manzaralarının izleyiciyi hayran bırakacağı çekimleri ile ekranlara konuk oldu. İspir Belediyesinin  vermiş olduğu destekler ile gerçekleşen belgeselin kahramanı; belediyenin de çalışanı olan kültür elçisi ‘’ Dağların Oğlu Bülent’’ oldu. 

 

 

 

 

BÜLENT ERKAN KİMDİR?

 

 

Bülent Erkan, Erzurum İspirin’in Yedigöl köyünde doğdu, hayatına çobanlık yaparak başladı. Bu süre zarfında yaşadığı bölgede vahşi yaşamın giderek azaldığını fark edip kendine bir şeyler yapması gerektiğini  söyleyerek dağları keşfetmete ve yaban hayatı gözlemleyip kayıt altına almaya başladı. Yılın büyük bir kısmını dağlarda geçirdiği için bölge halkı ona 'Dağların Oğlu' lakabını taktı. Bülent Erkan, avcı ve yanlış politikalara karşı doğayı fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşıp aynı zamanda avcılara göstererek bir sosyal bilinç oluşturmaya çalışıyor. Çok sayıda ödül de alan dağların oğlu Bülent Erkan’ın dağların arasında ki pozitif yaşamı, bir çok TV programcısının da dikkatini çekti ve bugüne kadar birçok haber ve röportaja konuk oldu. 

Sinan AYDIN'ın haberi...RADARHABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.