1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. İşte o şafak baskını!
İşte o şafak baskını!

İşte o şafak baskını!

PKK terör örgütü mensuplarına şafak vakti Erzurum- Bingöl sınırında yapılan nokta operasyonuyla ilgili görüntüler Bingöl Valiliği tarafından basına dağıtıldı

A+A-


Erzurum Güncel- Bingöl'de 8 Aralık'ta güvenlik güçleri tarafından PKK terör örgütü mensuplarına şafak vakti yapılan nokta operasyonuyla ilgili görüntüler Bingöl Valiliği tarafından basına dağıtıldı. Operasyonda 1 PKK'lı ölü ele geçirilmiş, 7 terörist sağ olarak yakalanmış, silahlar ve mühimmat ele geçirilmişti. Valilik tarafından yapılan açıklamada yakalanan PKK'lıların ifadelerinde, teslim olmak isteyen birçok arkadaşlarının, örgüt içinde yapılan "Teslim olan teröristler güvenlik güçleri tarafından öldürülüyor" şeklindeki propagandadan etkilendiklerini söylediği belirtildi. Operasyonla ilgili görüntülerde bir askerin üşüyen teröriste parkasını verdiği, sağlık görevlilerinin de PKK'lıların yaralarına müdahale ettiği görülüyor.

 Nefes kesen görüntüler için TIKLAYINIZ!

Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı köyü bölgesinde 8 Aralık 2011'de PKK terör örgütüne yönelik jandarma ve özel Harekat timleri ile mayın arama, arama-kurtarma köpekleri ile Cobra ve BTR-80 zırhlı araçlarının katılımıyla gerçekleşen istihbarata dayalı nokta operasyonunda 1 terörist öldürülmüş, 7 terörist sağ olarak yakalanmıştı. Operasyonla ilgili görüntüler Bingöl Valiliği tarafından basına dağıtıldı. Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, operasyonda barındıkları yerde çevrilen bölücü terör örgütü mensuplarına "Teslim Ol'' çağrısı yapılarak ikna edilmeye çalışıldığı, yapılan çağrılara uyan 7 örgüt mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi. Güvenlik güçlerinin ısrarlı çağrılarına rağmen 2 adet el bombası atıp, ateşle karşılık veren sözde bölge sorumlusu 1 teröristin ise silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği ifade edildi. Yakalanan teröristlerden birinin 15 yaşında olduğu belirtilirken, teröristlerin barındıkları yerlerde 1 adet M-16 piyade tüfeği, 7 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet Glock marka tabanca, 1 adet büyük telsiz (Irak-Kandil'le görüşmek maksatlı), 2 adet küçük telsiz, 1 adet gece görüş dürbünü, silahlara ait şarjör, mühimmat ile örgütsel doküman ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiği bildirildi.

PKK'LILAR YALAN PROPAGANDA YüZüNDEN TESLİM OLMUYOR
Teslim olan PKK'lıların verdiği ifadelerde, birçok örgüt mensubunun teslim olmak istediği, ancak örgüt içerisinde teslim olanların güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü yönünde propagandadan etkilenip vazgeçtiklerini anlattıkları belirtildi. Valilik açıklamasında "Teslim olan teröristlerin verdikleri beyanlarında örgüt içerisinde kendilerine yönelik olarak örgütten kaçan ve/veya teslim olan teröristlerin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü propagandası yapıldığı, kendilerinin de başlangıçta bu propagandadan etkilenerek teslim olmayı düşünmediklerini, ancak etraflarının güvenlik güçleri tarafından çevrili olması nedeniyle teslim olmaktan başka çare olmadığına karar verdiklerini, birçok örgüt mensubunun aslında örgütten kaçarak teslim olmayı düşündükleri, ancak bu yalan propagandadan etkilendiklerini belirtmiştir" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.