1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Kanal 25 satışa çıkarıldı
Kanal 25 satışa çıkarıldı

Kanal 25 satışa çıkarıldı

Erzurum'un ilk yerel televizyonu olan Kanal 25'in yayın hakkı satılacak.

A+A-

Erzurum Güncel- Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük illerinden Erzurum’da yayın yapan Kanal 25 TV, 1993 yılında ilin ileri gelen esnaflarından Kemal Koç tarafından kurularak yayın hayatına başladı. Türkiye’nin ilk yerel TV kanalları arasında yer alan Kanal 25, kuruluşundan itibaren bir çok gazeteciyi basın sektörüne kazandırdı. Türkiye’de televizyonların ilk kurulduğu yıllardan itibaren adeta bir okul vazifesi gören Kanal 25, onlarca gazetecinin yetişip ulusal televizyonlara transfer olmasına olanak sağladı.

 

 

 

 

Teknolojiye ayak uyduramadı

 


Kurulduğu yıllarda karasal yayın yapan Kanal 25, şehir genelinde en çok izlenen televizyonlar arasında yer aldı. Ancak ilerleyen yıllarda teknolojik olarak yenilenemeyen televizyon, uydu yayınına geçemedi.

 


Uzun yıllardır televizyonun ayakta kalması için uğraş veren Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Koç, Kanal 25 televizyonunu satma kararı aldığını söyledi. Şehir dışındaki işleri nedeni ile televizyona gerektiği gibi vakit ayıramadığını ifade eden Koç, “ Kanal 25 adeta bir okul gibi basın sektörüne yıllardır hizmet veriyor. Bir sürü muhabir arkadaş bizim burada mesleğe ilk adımını attı ve daha büyük kanallara transfer oldu. Kurulduğu yıllarda izlenme oranlarımız ulusal televizyonlardan çok daha fazlaydı. Halk kendini ve kültürünü Kanal 25’te izleme fırsatı buluyordu. Ancak ilerleyen  yıllarda teknoloji gelişti, uydudan yayın yapan televizyonlar çoğaldı ve internet yaygınlaştı. Biz ise karasal yayından devam ettik” dedi.

 


Televizyonu satmak istediğini ifade eden Kemal Koç, “Kanal 25, şehrimizin ilk yerel televizyonu. Ayakta kalması için yıllardır televizyonu finanse ediyorum. Ancak işlerim nedeni ile eskisi gibi ilgilenemiyorum. Bu nedenle yayın hakkını devretmeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.