1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Karadeniz'de çıkan şüpheli yangınlar ile ilgili açıklama!
Karadeniz'de çıkan şüpheli yangınlar ile ilgili açıklama!

Karadeniz'de çıkan şüpheli yangınlar ile ilgili açıklama!

Trabzon, Giresun, Ordu, Rize ve Artvin'de birok noktada ortaya çıkan ve 2 gündür devam eden orman yangınlarını terör örgütü PKK üstlendi.

A+A-

Erzurum Güncel- PKK, Türk silahlı Kuvvetleri tarafından aldığı son darbelerden sonra yapacak bir şeyi kalmayınca ormanları ateşe vermeye başladı. Trabzon'da başlayan ve Giresun, Ordu, Rize ve Artvin'e yayılan onlarca noktada çıkan ve 6 evin hasar gördüğü orman yangınlarını PKK üstlendi.

ÇOK SAYIDA EV TAHRİP OLDU

Terör örgütü PKK'ya yakın yayın organlarında yer alan habere göre Trabzon'da 22 ayrı noktada ormanlık alanı PKK'lı teröristler ateşe verdiği ortaya çıktı. Kendilerine "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" diyen PKK'lı grup Trabzon'un bütün ilçelerinde eylem gerçekleştirdik açıklaması yaptı. Türkiye'ye karşı alçak ifadeler kullanılan açıklamada çok sayıda evin tahrip edildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı: Karadeniz'deki orman yangınları terör kaynaklı değil

PKK'nın üstlendiği orman yangınları hakkında İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Karadeniz'de çıkan orman yangınlarını terör örgütü PKK üstlenmişti. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, bu yangınların terör kaynaklı olmadığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Bölücü Terör Örgütü tarafından Karadeniz’de farklı noktalarda meydana gelen örtü yangınlarının sabotaj olduğu ve  terör örgütü tarafından üstlenildiği belirtilmektedir. Yangınların çıkış nedenleri ile ilgili takip ve araştırmalar devamlı olarak ,İlgili kurumlar Bakanlığımız ve Valiliklerimiz kanalı ile sürdürülmekte  olup, bugüne kadar terör ve sabotaj nedeniyle çıkan bir yangın olduğuna dair bir bulguya rastlanmamıştır."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.