1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Katalogdan Evlenen Eski Hakim ve Savcı Çifte "Fetö" Üyeliğinden Hapis
Katalogdan Evlenen Eski Hakim ve Savcı Çifte "Fetö" Üyeliğinden Hapis

Katalogdan Evlenen Eski Hakim ve Savcı Çifte "Fetö" Üyeliğinden Hapis

FETÖ/PDY "katalog" üzerinden evlendirildikleri iddia edilen ve örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle yargılanan eski cumhuriyet savcısı Abdurrahim Polat ile eşi eski hakim Nesibe Gül Polat 6 yıl 3'er ay hapse çarptırıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasınca (FETÖ/PDY) "katalog" üzerinden evlendirildikleri iddia edilen ve örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle yargılanan eski cumhuriyet savcısı Abdurrahim Polat ile eşi eski hakim Nesibe Gül Polat 6 yıl 3'er ay hapse çarptırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, eski Yüksekova Cumhuriyet savcısı tutuklu sanık Abdurrahim Polat salonda hazır bulundu. Sanığın eski hakim olan ve tutuksuz yargılanan eşi Nesibe Gül Polat ise Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Cumhuriyet savcısı celse arasında mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların terör örgütü ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) mesleklerinden ihraç edildiklerini anımsattı.

Mütalaada "katalog evliliği" iddiası

Yürütülen adli kovuşturma ve soruşturma çerçevesinde haklarında aynı suçlamalarla farklı dosyalarda yargılama yürütülen bazı tanıkların etkin pişmanlık kapsamında ifadelerinin alındığını anımsatan savcı, bu tanık beyanlarının birbiriyle örtüştüğünü ve esasa tesir eden ifadeler verdiklerini kaydetti.

Savcı, tanık ifadelerine göre sanıkların terör örgütünün yargı yapılanması içinde yer aldıkları, "katalog evliliği" yoluyla evlendikleri, örgüt evlerinde kaldıkları ve örgütün toplantıları ile etkinliklerine katıldıklarının anlaşıldığına dikkati çekti. Savcı, Abdurrahim Polat'ın telefonunda "ByLock" tespitinin yapılması ve toplanan tüm deliller kapsamında her iki sanığın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklar, mütalaaya karşı yaptıkları savunmada, iddiaları reddederek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Hükmünü açıklayan mahkeme heyeti, her iki sanığa "terör örgütü üyesi olmak" suçundan önce 5'er yıl hapis cezası verdi. Terör suçu olması sebebiyle artırıma giderek sanıkların cezasını 7 yıl 6'şar aya çıkaran heyet, ardından sabıkasız olmalarını göz önünde bulundurduğu çifte verilen cezayı 6 yıl 3'er aya indirdi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'ye ait cep telefonu getirmenin yasak olduğu hakim-savcı çalışma evlerinden birinde, dışarıya aramaların kapalı, dışarıdan aranmaların açık olduğu sabit hattın sanık Nesibe Gül Polat'a ait olduğu kaydediliyordu.

Nesibe Gül Polat'ın üniversitede 4 yıl boyunca örgüt evinde kaldığı, eşi ile örgütün sohbetlerine katıldıkları ve örgütle bağlantılarının olduğu anlatılan iddianamede, tanık Ç.S'nin beyanında, sanıkların yapı içerisinden evlilik yaptıklarını, Abdurrahim Polat ile "ByLock" üzerinden yazıştıklarını ve kendisini toplantıya çağırdığını anlattığı belirtiliyordu.

İddianamede, her iki sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep ediliyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.