1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Katliamda yeni isim Feridun!
Katliamda yeni isim Feridun!

Katliamda yeni isim Feridun!

Erzurumlu Haluk Kırcı'nın yıllarca cezaevinde yatmasına neden olan olayda yeni iddialar ortaya çıktı. Yedi TİP'li cinayetine 5'inci kişi iddiası.

A+A-

Erzurum Güncel-

Gazeteci Necdet Pekmezci yeni kitabında “Bahçelievler Katliamı”na katılan ve adı 33 yıldır sır gibi saklanan Feridun adında 5. bir kişinin olduğunu iddia etti.

12 Eylül darbesinin kanlı kilometre taşlarından Türkiye İşçi Partisi üyesi 7 gencin katledilmesinin üzerinden 33 yıl geçti. Katliamda lider olarak Abdullah çatlı’nın, tetikçi olarak da Haluk Kırcı’nın adı öne çıktı. Ama o katliamda adı hiç ortaya çıkmayan bir isim daha olduğu gündeme geldi. İddiayı gündeme taşıyan gazeteci yazar Necdet Pekmezci, yeni kitabı “5-6-2 Tamam Değil Reis Ben De vardım”da, sır gibi saklanan “o” kişinin adı ilk kez yazıldı.

VATAN’a konuşan Pekmezci, “Kırcı’nın bu ifadelerinin bazılarında Feridun adlı şahsın ismi geçiyor. Ancak Kırcı her ifadesinde farklı isimler verdiği için, mahkeme ve polis bu işin üzerine gitmiyor. Dolayısıyla Feridun ne polis tarafından sorgulanıyor, ne de mahkemeye çıkartılıyor. Olaya karışan 5. kişinin Feridun isimli şahıs olduğunu ortaya çıkardım” dedi. Feridun’un bir dönem MHP’de il başkanlığı yapan ve halen bir derneğin başkanlığını yürüttüğünü belirten Pekmezci’nin kitabında Feridun’la ilgili bölümler Haluk Kırcı’nın ifadelerinde somutlaşıyor:

GöREVİ çATLI VERDİ:

çatlı, yanında Feridun’la geldi. Getirdiği silahı bana verdi. ‘üç kişi gitseniz yeter’ dedi. Niyetimiz Faruk Ersan ve Salih Güvenceyi imha etmekti. Mahmut Korkmaz, ben, soyadını bilmediğim Feridun ve Ercüment Yahnici, çatlı’yı evde bırakarak, söylediği apartmana gittik. İçeride 5 kişi vardı. Yüzükoyun yere yatırdık. Boğazı havluyla sıkılan Uzunlar ölünce Mahmut ile Feridun’u çatlı’nın görüşünü almak üzere dışarı gönderdik. O arada eve gelen 2 kişiyi de içeri alıp bağladık. Mahmut ve Feridun geldi. Ellerinde naylon torba içerisinde pamuk, eter vardı.

DöRDüNü öLDüRDüM:

çatlı, Mahmut ve Ercüment, yanlarına Faruk, Ersan ve Salih Gevence’yi alıp gittiler. Biz, kalanları odaya topladık. Feridun’un silah patlamadı. 14’lü tabancamla 4 kişiye ateş etmeye başladım. Bu arada Feridun, kapıdan kaçıp çıktı. Hepsine ateş ettim. O sırada birisi yataktan yere düştü. Son mermiyi de yere düşen bu şahsın sırtına sıktım. Mermim bitince, 500 metre mesafede kaldığımız eve gittim.

FERİDUN KİM?

Kitapta Feridun’un kimliğiyle ilgili şu ipuçları var: Kamuoyunda tanınıyor. Uzun süre MHP il başkanlığı yapmış. Gazi üniversitesi’nde okumuş. Haluk Kırcı’dan dört yaş büyük.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.