1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Kayak sezonuna büyük açılış
Kayak sezonuna büyük açılış

Kayak sezonuna büyük açılış

Türkiye’nin her geçen yıl daha fazla tesis ve daha iyi imkanlarla sunduğu kayak turizminde yeni sezona çok az kaldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum Palandöken ve Kayseri Erciyes’te 1 Aralık itibariyle başlayacak yeni sezon, Bursa Uludağ ve Bolu Kartalkaya gibi merkezlerde ise 15 Aralık’ta başlayacak. Kocaeli Kartepe, Kastamonu Ilgaz, Erzincan Ergan Dağı, Kars Cıbıltepe gibi pek çok farklı bölge ve ilde de kayak merkezleri tatilciyi bekliyor.

Suni kar garantisi

Tüm hazırlıklarını tamamlayan tesislerde, erken rezervasyon kayıtları yeni sezonun çok iyi geçeceğini gösteriyor. Bazı merkezler yerli ağırlıklı hizmet verecekken, yabancı turistin giderek artan talebi de dikkat çekiyor.

Suni karlama sistemi son yıllarda Türkiye’nin pek çok bölgesinde kullanılarak, pistlere kar garantisi veriyor. Oluşturulan göletten havaya doğru püskürtülen su, -5 derecedeki hava ile temas ettiğinde yere kar olarak düşüyor. Sistemin Türkiye’de ilk kullanıldığı yerlerden olan Palandöken’de havanın soğukluğu açısından bir sorunları olmadığını belirten Polat Erzurum Resort Otel Genel Müdürü Bora Kanber, kar garantisi ile 1 Aralık itibariyle sezonu açacaklarını söyledi.

Erken rezervasyon

Kanber, “Palandöken’e geçtiğimiz günlerde yağan kar zemin oluşturdu. Biz de suni karlama sistemi ile tamamlıyoruz. Erken rezervasyon sistemimiz de hala açık. Kayak okulları, kamplar gibi toplu rezervasyonlarımız da var. Rusya ve İran’dan da özellikle aralık ve ocakta misafirler ağırlayacağız” dedi.

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.