1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Kayıp Sıpasını Afişle Arıyor
Kayıp Sıpasını Afişle Arıyor

Kayıp Sıpasını Afişle Arıyor

Muş'ta yaşayan Yavuz Tektimur, yol kenarında bularak bakımını üstlendiği ve bir süre önce kaybolan sıpasını bastırdığı afişlerle arıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Muş'ta yaşayan Yavuz Tektimur, yol kenarında bularak bakımını üstlendiği ve bir süre önce kaybolan sıpasını bastırdığı afişlerle arıyor.

Merkeze bağlı Sütlüce köyünde geçimini hayvancılık yaparak sağlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu Tektimur, yaklaşık 2 ay önce yol kenarında ayağı kırık bir eşek ile yavrusunu buldu.

Tektimur'un yaralı bulduğu eşek bir süre sonra ölünce, "Lale" ismini verdiği sıpasını biberonla keçi sütü vererek beslemeye başladı.

Sıpa, yaklaşık bir hafta önce kayboldu.

Tektimur, bunun üzerine, üzerinde sıpanın fotoğrafının da bulunduğu, "Resimde gördüğünüz sıpa kayıptır. Görenlerin bizi araması rica olunur" yazılı afişler bastırarak caddelerdeki duvar ve ağaçlara yapıştırdı.

"Sıpayı biberonla besliyordum"

Tektimur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıpanın henüz çok küçük olduğu için sütle beslenmesi gerektiğini söyledi.

"Lale"nin soğuktan donarak ölmesinden de endişe duyduğunu belirten Tektimur, şöyle konuştu: 

"Sıpaya süt sağlayabilmek için keçi almıştım. Onu biberonla besliyordum. 6-7 gün önce birdenbire ortadan kayboldu. Bütün mahalleyi aradım ancak bulamadım. Son çare olarak afiş ve el ilanları bastırarak sıpayı aramaya başladım. Daha çok küçük olduğu için bir şey yiyebilecek durumda değil. Dışarıda kalamaz. Buradan herkese sesleniyorum. Bulanlar görenler lütfen bana ulaşsın."

Tektimur, bastırdığı afişleri mahalle mahalle dolaşarak duvarlara ve okul önlerine astığını, sıpayı çocuklara sorduğunu dile getirdi.

Bir sonuç alamayınca çok üzüldüğünü ifade eden Tektimur, "Bu hayvan ahırdan uzaklaşıp başka yerlere gitmezdi. Bir yere gitse de geri gelirdi. Bence birileri yakalayıp bir yerlere kapattı." dedi.

Tektimur, herkesi sahipsiz hayvanlara sahip çıkmaya davet etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.