1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kemal Kılıçdaroğlu, Ozan Arif'in şiirini okudu
Kemal Kılıçdaroğlu, Ozan Arif'in şiirini okudu

Kemal Kılıçdaroğlu, Ozan Arif'in şiirini okudu

Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşmasında Türk milliyetçilerinin gür sesi, çağımızın Dede Korkut'u Ozan Arif'in şiirini okudu.

A+A-

Erzurum Güncel- Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşmasında Türk milliyetçilerinin gür sesi, çağımızın Dede Korkut'u Ozan Arif'in şiirini okudu.

 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Şubat'ta hayatını kaybeden Türk milliyetçilerinin sevilen ismi Ozan Arif'i unutmadı. 

Toplantının başında Ozan Arif'in Pir Sultan Abdal, Neşet Ertaş'tan farkı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Aha Geldim Gidiyorum" şiirinin bir kısmını okudu.

Kılıçdaroğlu'nun Ozan Arif hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

"Aşıklar vardır. Ozanlar ve aşıklar halkın sesini sazlarıyla dile getirirler. Onların özelliklerinden birisi zulme karşı baş eğmezler. En büyük silahları sazlarıdır ve sözleridir. Bütün mücadeleyi bunun üzerine yaparlar. Sevgiyi, hoşgörüyü, haksızlığa karşı direnmeyi sözleriyle sazlarıyla dile getirirler. Böyle bir ozan hayatını kaybetti. Ozan Arif’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Ozan Arif’in diğer ozanlardan hiçbir farkı yok. Aşık Veysel gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Erzurumlu Emrah gibi, Neşet Ertaş gibi. Ölmeden önce dostlarına bir mektup yayınladı. O mektubun bir bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Hakkı bırakıp güya devletten yana, hatta hakiki devletten yana tavır koyduğunu sanan hızır paşalar yaşamıyor. Lakin Pir Sultan yazdıklarıyla söyledikleriyle bugün hala yaşıyor bunu akıllarından çıkarmasınlar. Bütün gönüldaşlarıma selam olsun diyor Ozan Arif. Biz de Allah’tan rahmet diliyoruz. Bir dörtlüğünü okumak istiyorum sizlere"

"Yalan dünya sana böyle

Kimler konup göçtü söyle

Ben de işte aynen böyle

Aha geldim gidiyorum"

"Aynı gelenek, aynı sözler, aynı duygular"

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.