1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Kendi ağızlarıyla itiraf ettiler! Esad’den YPG’ye yardım!
Kendi ağızlarıyla itiraf ettiler! Esad’den YPG’ye yardım!

Kendi ağızlarıyla itiraf ettiler! Esad’den YPG’ye yardım!

Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan YPG’li teröristler ve Esad rejiminden yetkililer, Türkiye’ye karşı ittifakı itiraf etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Suriye’nin diğer bölgelerinde çatışan Esad rejimi güçleri ve YPG’li teröristlerin Türkiye’ye karşı kirli ittifakı, uluslararası haber ajansı Reuters’a verdikleri röportajlarla, bu sefer de kendi ağızlarından doğrulandı.

Afrin’de PKK/PYD’nin kuzey hattı çökertildiAfrin’de PKK/PYD’nin kuzey hattı çökertildi

Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtı’na başlamasıyla birlikte, Afrin’i kontrol eden YPG’li teröristler, Esad yönetiminden askeri destek istese de, bu amaçlarına ulaşamadılar. Ancak Esad rejimi, diğer bölgelerdeki teröristlerin Afrin’e ulaşması için kendi kontrolündeki bölgelerden geçmesine izin veriyor.

TSK'dan kritik Afrin açıklaması!TSK'dan kritik Afrin açıklaması!

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin öncülüğündeki SDG’nin sözcüsü Kino Gabriel, “Afrin’e destek yollamanın farklı yolları olsa da, en temel yol rejimin kontrol ettiği yerden geçiyor. İki taraf da Afrin’e destek yollama konusunda mutabakata vardı” dedi.

1100 özel harekatçı polis desteğe gidiyor!1100 özel harekatçı polis desteğe gidiyor!

Esad rejiminin önemli komutanlarından biri de, isim vermeme şartıyla yine Reuters’a konuşarak, teröristlere yardım ettiklerini doğruladı. YPG’nin kendileriyle ittifaktan başka bir seçeneği olmadığını ifade eden komutan, teröristlerin kendi toprakları üzerinden Afrin’e geçişine ses çıkarmadıklarını da belirtti.

Parlamento komisyonundan İngiliz hükümetine PKK/YPG çağrısıParlamento komisyonundan İngiliz hükümetine PKK/YPG çağrısı

Şu anda YPG’nin kontrol ettiği diğer bölgelerden Afrin’e destek göndermesi için, teröristlerin Halep’te rejimin kontrol ettiği toprakları kullanması gerekiyor.

Türkiye şehitlerine ağlıyorTürkiye şehitlerine ağlıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.