1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Kılıçdaroğlu yaşadıklarını Sözcü’ye anlattı
Kılıçdaroğlu yaşadıklarını Sözcü’ye anlattı

Kılıçdaroğlu yaşadıklarını Sözcü’ye anlattı

Akkuzulu'daki saldırı için "Bu bir organize linç girişimi. Aslında bir terör saldırısı." diyen Kılıçdaroğlu "Sıradan rutin bir protesto alarak düşünmemek lazım. Sıradan rutin bir protesto değil. Bu bir siyasetçiye karşı organize bir linç girişimi.

A+A-

Erzurum Güncel- Bu yılın ilk 4 ayında 27 asker, 4 polisimiz şehit edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi gidemezse bile mutlaka parti temsilcilerini şehitlerimizin son yolculuğunda bulundurdu. İçişleri Bakanının, CHP yöneticilerinin cenaze törenlerine alınmamasına ilişkin emrine rağmen bunu yerine getirdiler. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Akkuzu köyünde toprağa verilecek olan şehidimiz Yener Kırıkçı'nın törenine katılmak üzere TBMM Başkanvekili Levent Gök, Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Milletvekilleri Bülent Kuşoğlu ve Murat Emir'le birlikte aynı araca bindiler. Koruma Müdürü Koray Aslan'ın ekibinde ise 6 koruma bulunuyordu.  Yaşanan olayları CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaşananları ve buna ilişkin soruları şöyle cevaplandırdı…

 

“GÖREVLENDİRİLMİŞ OLANLAR VARDI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı gazetelerin Ankara Temsilcilerini makamında kabul etti. Saldırıyı anlatan Kılıçdaroğlu, “Korumalar sağ olsun güzel görev yaptılar. Ciddi bir güvenlik zafiyeti vardı zaten. Bilinçli olarak mı yaratıldı, onu bilemiyorum. Zaman gösterecek” dedi.  Güvenlik ekibinin, cenazeye katılacağını önceden bildirdiğini kaydeden, gittikleri evde Emniyet Genel Müdürü, jandarma komutan yardımcısı, Ankara Emniyet Müdürünün de bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, soruları şöyle cevaplandırdı:

Hulusi Akar'ın konuşmasını nasıl değerlendirirsiniz?

Konuuşurken duymadım. Hulusi Bey, atmosferin etkisi ile mi yoksa başka bir gerekçesi mi vardı bilmiyorum. Oradaki konuşmayı çok farklı düşünmek istemiyorum. Kalabalık var dağılması lazım, onların dağılmasını isteyebilir.

Devlet Bahçeli'nin açıklaması?

Şehit cenazelerine en çok katılan benim. Bir şehidimiz var. Ona katılmak aileye taziye dilemek sabır dilemek baş sağlığı dilemek hepimizin ortak görevi. Ben böyle bakıyorum. Aile ile gitmeden önce temas kuruldu. Daha sonra gittim. Gittiğimde farklı bir tablo vardı, tabloyu gördük. Birden fazla yerde görevlendirilmiş insanlar vardı. Normalde önlemlerin alınması gerekiyordu.

Kılıçdaroğlu yaşadıklarını Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e anlattı.

ÖZEL KALEMİ SORMUŞ!

‘Görevlendirilmiş” diyorsunuz. Size bir istihbarat mı geldi?

Dışarıdan gelen çok kişi geldiği belli. Çünkü köy küçük bir köy. O kalabalıkların linç girişiminde bulunmak istedikleri belli. Onları görüyordum zaten. Bunlarla ilgili olarak özel bir bilgi gelmedi.

Cumhurbaşkanı ya da İçişleri Bakanı aradı mı?

Hayır, sayın Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu mesajla üzüntülerini dile getirdiler. Erdoğan'ın özel kalemi, bizim özel kalemi arayarak gelişmeler hakkında bilgi almak istemişler. Özel kalem nasıl bilgi verecek? Bilgi alınacaksa İçişleri Bakanlığından alınır, bakanlardan alınır. Bilemiyorum. Özel bir şey de beklemiyorum.

Organize girişim mi?

Organize. Aslında bir terör saldırısı. Sıradan rutin bir protesto alarak düşünmemek lazım. Sıradan rutin bir protesto değil. Bu bir siyasetçiye karşı organize bir linç girişimi.

Siz ‘Seçim bitti, ekonomi terör Türkiye'nin önünde var' dediniz. Beraber çalışma önerisinde bulundunuz. İttifaklarla ilişkilendirilir mi?

Bunların kendi içinde bir tutarlılığı var. Yorumların kendi içinde bir tutarlılığı var. Türkiye'nin normalleşmesini istemeyen siyasetçiler ve başka unsurlar var. Türkiye süratle normalleşmeli. Türkiye, dış politikada üzerinde pazarlık yapılan bir ülke haline geldi. Bu kadar sıkışmış bir Türkiye'nin en azından siyaset olarak ortak tepki vermeye ihtiyacı var. Biz bunu her yerde söyledik. Bizden görüş istenirse, görüşümüzü, bilgi istenirse bilgimizi ifade edebiliriz. Huzurun egemen olmasını istiyoruz. Bunu istemeyen başka siyasetçiler olduğunu, kin, nefret tohumu eken siyasetçiler olduğunu görüyoruz. Geçmişte de Türkiye' ye zarar verdiler, bugün de zarar vermek için öyle zannediyorum kendilerine yol haritası belirlemişler.

“Başka unsurlar var” dediniz. Kim onlar?

Ona girmek istemiyorum. Türkiye' de kaos çıkmasını isteyen çok çevre var. Türkiye'nin demokratik standartlarını yükseltmesi gerekiyor.

Milletvekilleriyle toplanıp nasıl bir yol haritası belirlediniz. Vekillere uyarınız ne oldu?

81 ilde il başkanlarımız; sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve siyasi parti temsilcileriyle açıklama yaptı. Alanda, sokakta bir eylem yapılmasının doğru olmadığını ifade ettik. Provokatörlere fırsat yaratır. İstanbul'da miting var iken onunla bile temasımız oldu, orada bir sorun olmasın diye. İmamoğlu ile toplumu yatıştırması için görüştüm. Olay çıkmasın diye özen gösterdik. Aslında devleti yönetenler de göstermeli. Ama bunun bile farkında değiller. En büyük tehlike bu.

“AYRIŞTIRIYORSA ONA İÇİŞLERİ BAKANI DENİLMEZ”

Seçim öncesi süreçte İçişleri Bakanının sizleri hedef alan sert açıklamaları olmuştu. İYİ Parti de bakanı ‘azmettirici' diye suçladı. Sizin görüşünüz nedir?

Onu herkes görüyor, biliyor. Sorun şu; onu İçişleri Bakanı olarak tanımlayalım mı, tanımlamayalım mı? İçişleri Bakanı denen kişi Türkiye'nin huzuru için her türlü önlemi almalı. Bir kişi İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturup toplumu ayrıştırıyorsa ona İçişleri Bakanı denmez. Onu İçişleri Bakanı olarak görmüyoruz. Kutuplaşmadan, kandan medet uman kişiye içişleri bakanı denmez. Onun başka görevi var. Koruma sayısının artırılması yönünde talebimiz olmadı. Yeni bir talepte de bulunmayacağım.

“KENDİ GÜVENLİĞİ KENDİMİZ ALIRIZ”

Zırhlı aracı iade mi ettiniz ?

Evet. İhtiyaç duymadık. Şartlar ne olur kestirmek zor. Şartlar bizi bir zırhlı araca binmeye mecbur ederse alırız. Bugün düşündüğümüz bir olay değil. Gelişmelere bakmak gerekiyor. Gerekirse kendi güvenliğimizi kendimiz de sağlayabiliriz.

Cenazelere gidecek misiniz?

Görevimiz neyse yapacağız.

Cumhurbaşkanının Türkiye ittifakı ile çağrısını nasıl karşılıyorsunuz?

Ben seçimlerden hemen sonra referandumdan hemen sonra Türkiye normalleşmeli asıl gündeme geçimeli demiştim. Ayrıca özel bir çağrım yok.

“GARİP BİR DÜNYA VAR”

Gittiniz evde diyalog nasıldı?

Diyaloglar iyiyidi. Aileden birisi Mansur Bey’e diğeri de AKP adayına oy verdiğini söyledi. Evlerine gelince evleri taşlanır, yakılır diye paniğe kapılmışlar. Emniyet Genel Müdürü, polisler öyle bir şey olmayacağını söyleyince rahatladılar. Ayrılırken, çocukları Muhammed elimi öptü, ben de yanaklarından öptüm. Gerekirse aynı köye yine giderim. Siyasette rakiplerimizin ayrımcı bir dil kullanmaları, bu ayrımcılık hani gittikçe derinleşen, kini ve öfkeyi besleyen dile dönmüş. Bu dil medya tarafından acımasızca kullanılıyor. Hiç düşünmediğimiz pek çok olay oralarda günlerce söyleniyor. Garip bir dünya var karşımızda. Bu dünya var diye biz düşüncelerimizden vazgeçmeyeceğiz. Kendimize çeki düzen verelim diye bir durum yok. Ne söylediğimiz, ne yaptığımız belli. CHP'li PKK ile beraber gösteriyorlar.

“HAYATIMDA AKREP ARACINA İKİNCİ BİNİŞİM”

Ben iki kez güvenlik güçlerinin akrep aracına bindim. Bir PKK saldırısı bir de bu saldırı. İkisi arasında bir fark yok. Onlar da terörist bunlar da terörist. Açıkça korumalar olmasa açıkça linç olacak. Bununla ilgili olarak da özel bir araştırma kurduk. Şu anda bizim arkadaşlarımız görüntüleri izliyorlar. Tespitler yapıyorlar. Köyde vatandaşlarla temasa geçtik. İşi sadece savcıya bırakmadık. Kim nedir, ne değildir… Provokatör var, önde olanlar var, arkada olanlar var. Bizim geldiğimizden de haberleri vardı. Olay sırasında hazırlanmış sopalar bile dağıtılıyordu.

“BİR GÜN ÖNCEDEN BİLDİRİLDİ”

Kılıçdaroğlu, şehit cenazesine katılacaklarına dair bilginin ise “Cumartesi günü emniyet koruma şubesi nöbetçe amirliğine bildirildiğini” söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.