1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Korona hastaları bu ürünlerin tadını ve kokusunu alamıyor.
Korona hastaları bu ürünlerin tadını ve kokusunu alamıyor.

Korona hastaları bu ürünlerin tadını ve kokusunu alamıyor.

Türk, İtalyan, Yunan ve Belçikalı bilim insanlarının katkısı ile gerçekleştirilen araştırmada;

A+A-

Erzurum Güncel- Korona virüs hastalarının kahve, sarımsak, portakal, limon ve şeker gibi ürünlerin kokularını alamadığı belirtilirken, yiyecekleri ise acı, ekşi ya da tatlı şeklinde ayırt etmekte zorlandığı bildirildi.

Euronews’te yer alan habere göre, kış aylarına girilmesi ile birlikte soğuk algınlığı yaşayan vatandaşlar da koronaya yakalanıp yakalanmadıkları konusunda endişe duyuyor. İnsanların bu endişelerinden yola çıkan bilim insanları, dikkat çeken bir araştırmaya imza attı.

KAHVE, SARIMSAK, PORTAKAL, LİMON, ŞEKER...

Araştırmaya göre Covid-19 hastaları kahve, sarımsak, portakal, limon ve şeker gibi kokuları duyamazken, tatları acı, ekşi ya da tatlı şeklinde ayırt etmekte zorlanıyor. Araştırmayı yürüten ekibin başındaki Prof. Carl Philpott'a göre bu durum korona virüsün diğer solunum yolu virüslerinden farkını ortaya koyuyor.

ÇOK DAHA HAFİF SEYREDİYOR 

Prof Philpott'a göre grip ya da nezlede yaşanan koku ve tat kaybının sebebi burun akıntısı ya da tıkanıklığından kaynaklanıyor ve korona virüsün neden olduğu duyu kaybından çok daha hafif seyrediyor.

Araştırma sonucu korona virüsten kaynaklı duyu kaybının hastalığın geçmesinden birkaç hafta sonra tamamen ortadan kalktığına işaret ediyor.

TEŞHİSİ KOYMAK İÇİN YETERSİZ GÖRÜLÜYOR

Araştırmacılar, bu bulgunun Covid-19 testinin hemen uygulanamadığı durumlarda ya da acil tarama gereken birinci basamak tedavi, acil servis ya da havaalanı gibi yerlerde Covid-19 hastalarının tespitinde yardımcı olabileceğini belirtiyor. Ancak uzmanlar bu yöntemin teşhis koymak için yetersiz olduğunun ve testlerle mutlaka desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.