1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Korona ile ilgili korkutan araştırma
Korona ile ilgili korkutan araştırma

Korona ile ilgili korkutan araştırma

Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacılar, anne karnındaki bebeklerin Kovid-19’dan etkilenebileceğine dair yeni bir araştırma yayımladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Embriyolar üzerinde gen analizi yapan araştırmacılar, 2 haftalık bebeklerin bile risk altında olduğunu çünkü hücrelerinin Kovid-19’un tutunmasını sağlayan ACE-2 reseptörleri ürettiğini belirtti.

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları, anne karnındaki iki haftalık bebeklerinin bile yeni tip korona virüse (Kovid-19) yakalanabileceğini açıkladı. Araştırmacılar yaptıkları genetik analizlerde anne karnındaki bebeklerin 14. günden itibaren korona virüsün tutunmasını sağlayan ACE2 reseptörlerini ürettiğini aktardı.

Çalışmada, “Hamileleğin erken aşamalarında anne karnından bebeğe Kovid-19 aktarımının mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Bulgularımız bebeğin  hamileliğin ileriki aşamalarında gelişen kalp, akciğer gibi hayati organlarında Kovid-19’un zarar verebileceğini öngörüyor” ifadelerini kullanıldı. Bununla birlikte bilim insanları araştırmalarının henüz hipotez düzeyinde olduğunu vurgulayarak, “ Bu analizler RNA ekspresyonuna dayanmaktadır ve bu nedenle protein düzeyinde doğrulanmamıştır” açıklamasını yaptı.

ACE2 RESEPTERÖNÜN KOVİD-19’DAKİ ROLÜ

"Angiotensin Dönüştürücü Enzim 2" (ACE2) adlı protein enziminin, korona virüse hücre kapısını açan "kilit" işlevi gördüğü belirlendi. Akciğerler, arterler, kalp, böbrekler ve bağırsaklardaki hücrelerin dış yüzeyine (hücre zarına) bağlı bir enzim olan ACE2 k kan basıncının düşmesinde rol oynuyor. Bilim insanları aynı enzimin daha önce Şiddetli Akut Solunum Yolu Sendromuna (SARS) yol açan korona virüs için de alımlayıcı rol üstlendiğini, ancak Kovid-19'un hücreye SARS'tan 10 ila 20 kat daha sıkı bağlandığına dikkati çekmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.