1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Korona mutasyonuna Pfizer’den ilk açıklama
Korona mutasyonuna Pfizer’den ilk açıklama

Korona mutasyonuna Pfizer’den ilk açıklama

Pfizer, Türk bilim insanlarının sahibi olduğu BioNTech ile geliştirdikleri korona virüs aşısının mutasyona uğrayan virüsü de etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Söz konusu mutasyon Türkiye'de de tespit edilirken Çin'den alınan korona virüs aşılarının mutasyona bir etkisinin olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

İngiltere'den dünyaya yayılan korona virüsün yeni mutasyonu dünyada endişe yaratırken, yüreklere su serpen haber Amerikan Pfizer'den geldi.
 Pfizer/ Biontech'in yaptığı çalışma, kendi aşılarının İngiltere ve Güney Afrika’da ortaya çıkan yeni mutasyonlara karşı etkili olduğunu gösterdi.
Henüz hakem değerlendirmesi bulunmayan araştırmada, Pfizer ve Texas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları aşının N501Y adı verilen korona virüsü mutasyonuna karşı etkili olduğu sonucuna ulaştı.
Pfizer'in önde gelen viral aşı bilimcilerinden biri olan Phil Dormitzer, "Şimdi 16 farklı mutasyonu test ettik ve hiçbirinin gerçekten önemli bir etkisi olmadı. Bu iyi haber" dedi.
Öte yandan Türkiye'nin Çin'den 50 milyon doz aldığı ve ilk 9 milyonluk partisinin geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye getirildiği aşının yeni mutasyona bir etkisinin olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.