1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Korona virüs tehlikesi devam ediyor: Bu haberden sonra bağırmayı bırakabilirsiniz
Korona virüs tehlikesi devam ediyor: Bu haberden sonra bağırmayı bırakabilirsiniz

Korona virüs tehlikesi devam ediyor: Bu haberden sonra bağırmayı bırakabilirsiniz

Korona virüsün bulaştığı bir yol daha ortaya çıktı. Buna göre Yüksek sesle konuşmak ağızdan çıkan damlacık sayısını arttırdığı için virüsün yayılma hızını atırdığı belirtildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Dünyayı etkisi altına alan korona virüsün bir yolla daha bulaştığı ortaya çıktı.  Prof. Dr. Reşit Mıstık, korona virüsün bir yolla daha bulaşabileceğini söyledi. Mıstık, nezaket kurallarının uygulanması durumunda virüsün bulaşıcılığının düşeceğini belirterek, "Örneğin; yüksek sesle konuşmak, telefonla konuşmak, yemek yemek ve temiz giysiler giymemek bulaşıcı hastalık riskini arttırır. Yüksek sesle veya telefonla konuşma, ağızdan çıkan damlacık sayısını arttırarak hasta bir kişinin salgılarının çevreye yayılmasını ve çevredekilerin belki de bu hastalığı almasına sebep olabilir" dedi. 

Mıstık açıklamasının devamında şöyle konuştu: 

"İkinci bir durumda atıştırmak ve yemek yemek çevreden bazı mikropların gıda ile alınmasına sebep olabilir. Üçüncü bir şık ise kirli giysilerdir. Bu kirli elbiselerin barındırabildiği bazı hastalık yapıcı mikroorganizmaların toplu taşıma aracındaki kişilere aktarılması söz konusu olabilir. Bu sebeple toplu ulaşım araçlarında gereğinden fazla yolcu taşımanın önlenmesi ve yukarıdaki nezaket kurallarına uyum çok önemlidir." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.