1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Koronavirüs belirtilerine bir yenisi eklendi!
Koronavirüs belirtilerine bir yenisi eklendi!

Koronavirüs belirtilerine bir yenisi eklendi!

Koronavirüs belirtilerine bir yenisi eklendi! Araştırma sonuçları ortaya koydu...

A+A-

Erzurum Güncel- Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını ile ilgili son dakika haberleri peşi sıra geliyor. Kovid-19'u önlemek amacı ile aşı çalışmaları sürerken salgının analizi için klinik çalışmaları da devam ediyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada koronavirüsün yeni bir belirtisi daha ortaya kondu. Yaşanan bu gelişme, dünya basını tarafından da son dakika olarak duyuruldu.

 Dünya, koronavirüs salgını ile mücadelesini sürdürüyor. Aşı çalışmaları devam ederken salgının klinik boyutta araştırılması da sürüyor. Bu doğrultuda, İngiltere'de, dünyanın farklı bölgelerinden 4 milyondan fazla kişinin verileri mobil uygulama yardımıyla analiz edildi. Araştırma sonuçlarında, yeni tip koronavirüsün bir başka belirtisinin daha olabileceği ortaya kondu. İşte, son dakika haberinin detayları

Express gazetesinin COVID Symptom Study'nin verilerine dayandırdığı haberine göre, dünyanın farklı bölgelerinden 4 milyondan fazla kişinin verileri mobil uygulama yardımıyla analiz edildi. Araştırmanın sonuçları, Kovid-19'un düzensiz veya yüksek hızlı kalp atışına neden olabileceğini gösterdi.

Sputnik'in aktardığı haberde, doktorlar, nabzı ölçerken hatalardan kaçınmak için ölçümün kişinin sakin olduğu anda yapılması, tercihen ölçümden önce kişinin 5 dakika dinlenmesi ve gevşemesi, yani stres faktörlerini veya fiziksel yükleri vücuttan atması gerektiğini vurguladı.

 

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yeni koronavirüs enfeksiyonu belirtileri arasında ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum güçlüğü bulunur. Daha ağır vakalarda enfeksiyon zatürreye, akut solunum yetmezliğine, böbrek yetmezliğine ve hatta ölüme neden olabilir.

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.