1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kredi ve kredi kartı borcu olanlara büyük fırsat!
Kredi ve kredi kartı borcu olanlara büyük fırsat!

Kredi ve kredi kartı borcu olanlara büyük fırsat!

Kredi veya kredi kartı borcu olan, bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor. Temizleniyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Bankaların kara listesine alınan vatandaşların kayıtları siliniyor. Milyonlarca vatandaşa nefes aldıran yapılandırma yasasıyla protestolu senet, çek, bireysel ve ticari nitelikteki kredi ve kredi kartı dahil borcunu ödeyemeyenlerin yükümlülüklerini yerine getirmeleri durumunda olumsuz kayıtları siliniyor. Düzenlemeden kredi kartı veya kredi borçlarının anapara veya taksit ödeme tarihi 20 Mayıs'tan önce olup da ödemeyenler yararlanıyor. Vatandaşları düzenlemeden yararlanmaları için son tarih ise 31 Aralık...

Kredi veya kredi kartı borcu olan milyonlar için son dakika açıklaması! Borçlarını 31 Aralık'a kadar ödeyen ya da yapılandıranların Risk Merkezi'nde tutulan kayıtları temizlenecek. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), merak edilen sorulara şu yanıtları verdi:

KAPSAMI NEDİR?
 

Gerçek ve tüzel kişilerin karşılıksız çek, protestolu senet, bireysel ve ticari nitelikli kredi kartı dahil tüm kredi borçlarını kapsıyor.

BORÇ BİLGİLERİNİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?
 

Borcun bulunduğu banka veya finansal kuruluştan öğrenilebilir. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından, gerçek ve tüzel kişilerin kendilerine ait kredi, kredi kartı, çek ve senet bilgileri ile ilgili rapor sunuluyor. 

Sadece gerçek kişilere, e-Devlet kanalı üzerinden rapor hizmeti veriliyor. Gerçek ve tüzel kişiler, Risk Merkezi internet sayfası üzerinden de (www. riskmerkezi.org) rapor alabiliyor.

BORCUMU ÖDERSEM YENİ KREDİ KARTI ALABİLECEK MİYİM?
 

Kredi kararı, banka ve finansal kuruluşların Bankacılık Kanunu ve ilgili düzenlemelere göre vereceği ticari karar niteliğindedir. Risk Merkezi raporundaki borç bilgilerinin eksik, hatalı olması durumunda da borcun bulunduğu banka, finansal kuruluşa başvurulacak.

ÖDEME BİLGİLERİ DE RİSK MERKEZİ KAYITLARINDA YER ALACAK MI?
 

Borcun tamamının ödenmesi, yeniden yapılandırılması halinde, bundan sonraki finansal işlemlerde Risk Merkezi nezdindeki bu kayıtlar banka ve finansal kuruluşlarca dikkate alınmayacak.

BORÇ ÖDEME, YENİDEN YAPILANDIRMA TALEPLERİMİ NEREYE YAPABİLİRİM?
 

Borcun bulunduğu banka veya finansal kuruluşa başvuru yapılacak.

BORCUMU YAPILANDIRMAK IÇIN BAŞVURDUM. TALEBİM OLUMLU KARŞILANMADI. NE YAPABİLİRİM?
 

Banka veya finansal kuruluş ile imzalamış olduğunuz kredi sözleşmesi şartlarında herhangi bir değişiklik yapılması, her iki tarafın da anlaşması ile mümkündür. Bu nedenle, talebiniz, bankanın ticari kararına bağlıdır.

BORCUMU ÖDEDİĞİMİ NASIL BELGELENDİREBİLİRİM?


İlgili banka veya finansal kuruluşa başvurup, buna ilişkin yazı alarak veya Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nden Risk Merkezi Raporu alarak belgelendirilebilir.

BİREYSEL KREDİ, KREDİ KARTI BORCUMU ÖDEDİĞİMİ BANKA, FİNANSAL KURULUŞLAR NE ZAMAN GÖREBİLİR?
 

Borcun ödendiği tarihi takip eden 3'üncü iş gününden itibaren görebilir. Ticari krediler için de aynı süre geçerli.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.