1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Kritik noktalar ele geçirildi
Kritik noktalar ele geçirildi

Kritik noktalar ele geçirildi

Irak hükümetine bağlı güçler, Musul kentinin bulunduğu Ninova vilayetinde özerk Kürt yönetiminin kontrolünde olan yerleri çatışma olmadan ele geçirdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Irak hükümetine bağlı güçler, Musul kentinin bulunduğu Ninova vilayetinde özerk Kürt yönetiminin kontrolünde olan yerleri çatışma olmadan ele geçirdi. Irak ordusunun yaptığı açıklamaya göre ele geçirilen yerler arasında kentin kuzeybatısında bulunan Musul barajı da bulunuyor.

Irak'ın büyük bölümünü ele geçirdiği 2014 yılında sınırları dışında Kerkük ve Ninova vilayetine yerleşen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı silahlı peşmerge güçleri, Irak ordusunun hafta sonunda başlattığı operasyonda mevzilerinden çekiliyorlar.

Irak'ta Haşdi Şabi ve Irak Ordusu'nun Barzani'nin bölgelerine yaptığı operasyonlar sürüyor. Bu sabah Musul Barajı çevresine ilerleyen Şii milisler Haşdi Şabi ile bölgedeki Peşmerge arasında çatışma çıktı.

EN AZ 9 KİŞİ ÖLDÜ

Peşmergenin baraj çevresini teslim etmeyi reddetmesiyle başlayan çatışmada en az 9 kişinin öldüğü bildiriliyor. Tarafların henüz bölgeden çekilmediği bildiriliyor, eller tetikte.

Musul Barajı, terör örgütü IŞİD'in üç yıl önce kenti işgal etmesiyle gündeme gelmişti. Kanlı örgütün barajı patlatıp patlatmayacağı günlerce konuşulmuştu.

Irak'taki çatışmalarda ölen peşmergeler, Süleymaniye kentinde toprağa veriliyor. Tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından Irak Ordusu harekete geçmiş IKBY yönetimi iki gün içinde Kerkük Tuzhurmatu, Sincar ve birçok kenti kaybetmişti.

 Barzani Kerkük operasyonu sonrası ilk kez konuştu

IBADİ'DEN IKBY'YE İLK MESAJ

Irak Başbakanı İbadi, Irak güçlerinin Pazartesi günü Kerkük'ün, Salı günü ise Şengal'in kontrolünü ele geçirdiği operasyonun ardından basın toplantısı düzenledi.

İbadi açıklamasında diyalog vurgusu yaptı: "Tek ülke içinde ortalık ve anayasaya temelinde diyalog çağrısı yapıyorum. Referandum bitti ve mazide kaldı. Bunu iptal edeceklerini umuyoruz ama biz bunu sahada sonlandırdık.

"Referandum bitti ve anayasa altında ve ulusal ortaklık ile karşılıklı haklar temelinde diyaloğu başlatmaya ihtiyacımız var.

 'PKK ile Barzani’yi birleştirmek için yeni bir plan uygulanıyor'

 

 Son dakika! İşte ABD'nin Barzani'ye referandumdan önceki son mektubu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.