1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Kuzey Makedonya'da ''Sedat Peker'' operasyonu: 10 polis tutuklandı
Kuzey Makedonya'da ''Sedat Peker'' operasyonu: 10 polis tutuklandı

Kuzey Makedonya'da ''Sedat Peker'' operasyonu: 10 polis tutuklandı

Kuzey Makedonya'da Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu bazı kişilere sahte kimlik ve pasaport düzenleyen 10 polis tutuklandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Kuzey Makedonya'da sahte evrak düzenlemekle suçlanan polis şebekesine operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 polis memuru tutuklandı.


 

Makedonya İçişleri Bakanlığı, salı günü yaptığı açıklamada, şu ana kadar yabancı vatandaşlara sahte pasaport ve kimlik belgeleri veren bir grubun parçası oldukları şüphesiyle bu polislerin tutuklandığını kaydetti.

PEKER ADINA SAHTE KİMLİK DÜZENLENMİŞ
Tutuklanan polislerin Sedat Peker'e de sahte kimlik belgesi düzenlediği ortaya çıktı. Basına yansıyan belgede, Peker adına düzenlenen sahte kimlikte Djadin Ademovski ismi yer alıyor.

PEKER'İN KAÇTIĞI İDDİASI VAR
Peker'in operasyonu önceden haber aldığı ve kaçtığı iddia ediliyor.

SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ
Peker, bir süre önce yerleştiği Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nden sınır dışı edilmişti. Kısa süreli kalış amacına aykırı davranması ve belirlenen ikametgahını kötüye kullanması nedeniyle Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nden sınır dışı edilen Peker'in bir başka doğu Avrupa ülkesi olan Kosova'ya sığındığı ortaya çıkmıştı. Türkiye'den ayrıldıktan sonra Karadağ'a giden Peker'in ülkede 2021 yılında oturumu yenilenmediği için Kosova, Makedonya ve Karadağ arasında mekik dokuduğu öne sürülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.