1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. LYS sonuçları burada
LYS sonuçları burada

LYS sonuçları burada

Lisans Yerleşirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı...

A+A-

Erzurum Güncel-

Lisans Yerleşirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı...







SONUCUNUZU öĞRENMEK İçİN TIKLAYIN


"Akıllı Tercih Sistemini" kullanmadan, tercih listenizi teslim etmeyin…


TERCİH İŞLEMLERİ 25 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre üniversite tercih işlemleri, 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacak.

öSYM’den yapılan açıklamada, 2011-öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (öSYS) tercih işlemlerinin, 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacağı ve 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 17.00’de sona ereceğini duyuruldu.

Adaylar, 2011-öSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na, isterlerse kılavuza öSYM’nin internet adresinden erişilebilecek veya başvuru merkezlerine gönderilmiş olan basılı kılavuzu yerinde inceleyebilecek. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak.

Tercih işlemleri, kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirilecek. Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buna göre yapmaları gerekiyor.

Adaylar, tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabilecek. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar, doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine, tercih için başvuracak.

İşte sınavın birincileri! Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre, MF-1 ve MF-2 puan türünde Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesinden Murat Kaan Erdal; MF-3 ve MF-4 puan türünden Ankara Fen Lisesinden Aycan Doğa Hakyemez; TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Özel Yamanlar Anadolu Lisesinden Deniz Çağlın, TS-1 ve TS-2 puan türünde İstanbul Lisesinden Utku Evci birinci oldu. "Akıllı Tercih Sistemini" kullanmadan, tercih listenizi teslim etmeyin… LYS sonuçlarına göre, DİL-1, DİL-2 puan türünde İstanbul Kabataş Lisesinden Can Berk Özşen, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin, İstanbul Lisesinden Zeynep Gizem Topçak; DİL-3 puan türünde Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Arda Çınar, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin birinci oldu. EN BAŞARILI LİSELER! LYS’de en başarılı liseler fen liseleri olurken, bu liseleri askeri liseler ile Anadolu liseleri izledi. En başarısız liseler endüstri meslek liseleri oldu. İmam hatip liselerinin genel lise düzeyine oldukça yakın puanlar alabildikleri görüldü. ÖSYM LYS ile ilgili olarak, "İkinci aşama sınavlarında elde edilen sonuçlarda normal dışı bir duruma rastlanmamıştır. Bazı testler geçen yıla oranla zor olmasına rağmen genel olarak geçen yıl yapılan sınavlar ile uyumlu bir sonuç dağılımı elde edilmiştir" açıklaması yaptı. KİMYA TESTİNDE 1 SORU İPTAL! ÖSYM, LYS-2’de bulunan Kimya Testinin ana soru kitapçığındaki 16. sorusunda yazım hatası bulunduğu için sorunun iptal edildiğini bildirdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.