1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Maçlar şifresiz mi yayınlanacak?
Maçlar şifresiz mi yayınlanacak?

Maçlar şifresiz mi yayınlanacak?

Türkiye'de Süper Lig maçlarının seyircisiz olarak başlamasının ardından kahvehane ve kafelerde gruplar halinde maç izlenmesi salgın riskini artırıyor. Bu duruma karşı hareke geçen CHP'li Özgür Özel, maçların şifresiz yayınlanmasını önerdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye'de korona virüs salgını nedeniyle ara verilen Süper Lig yeniden başladı. Dün itibariyle başlayan Süper Lig maçları seyircisiz oynanıyor. 

Maçların seyircisiz oynanıyor olması ise vatandaşları tuttukları takımları izlemek için kapatılma kararı kaldırılan kahvehane ve kafelere yönlendiriyor. 

Bu durumun önüne geçmek için harekete geçen CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, maçların TRT'de yayınlanmasını önerdi. 

 

'MAÇLARIN ŞİFRESİZ VERİLMESİ LAZIM'

Konuya ilişkin Haber Global'e açıklamalarda buluna Özel, "Uzun süredir pandemi koşullarında yaşıyoruz. Seyircisiz oynanmasındaki maksat salgının daha çok bulaşmasını engellemek. Ama bu maçların şifreli kanaldan veriliyor oluşu başka bir sorun yaratıyor. Bu kahvehanelerde ya da toplu halde maç izlenilen yerlerde kümelenmek demek. Bu da bulaşıcılık riskini artıracak bir tehlike. Bu maçların şifresiz verilmesi lazım. Tüm vatandaşların erişebilmesi için TRT gibi bir kanaldan verilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

.'

'BAKAN GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞINI SÖYLEDİ'

Konuyu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile de görüştüğünü belirten Özel, "Biz dün akşam sayın bakanla da bu konuyu görüştük. Sayın bakan da kaygılarıma katıldığını söyledi. Bu konuda bazı tedbirler alınmasıyla ilgili son gün de olsa girişimlerde bulunacağını ifade etti" diye konuştu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.