1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. MasterChef şampiyonu kim oldu?
MasterChef şampiyonu kim oldu?

MasterChef şampiyonu kim oldu?

MasterChef 2020 şampiyonu, 3 Ocak Pazar akşamı canlı yayınlanan final bölümünde belli oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- MasterChef 2020 Türkiye'de Temmuz ayında başlayan serüven 3 Ocak 2021 Pazar akşamı ekrana gelen büyük finalle sona erdi. MasterChef 2020 yarışmasının büyük finali canlı yayınla ekrana geldi. Finale kalan iki başarılı yarışmacı Barbaros ve Serhat, iki gün boyunca şampiyonluk için yaptıkları yemeklerle şeflerin karşısına çıktı. Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günü iki final gününde yaptıkları yemeklerden aldıkları puanların toplamı açıklandı ve şampiyon belli oldu.

FİNALİN İLK GÜNÜNDE KİM KAZANDI?

Barbaros ve Serhat, MasterChef Türkiye 2020 kupasını almak için mutfaktaki tüm hünerlerini sergiledi. Üç farklı konsepte göre yapılan 3 oyun sonrasında şeflerin vereceği puanlarla ilk final gününde kazanan isim belli oldu.

master1

Gecenin son bölümünde yarışmacılar kendileri için dönüm noktası sayılan yemeği yaptı. Süre sonunda şefler günün son puanlarını verdi. Verilen bu puanlar sonucunda Barbaros, 69'a 66 skorla finalinde ilk gününde kazanan yarışmacı oldu.

SERHAT VE BARBAROS BÜYÜK FİNALDE YARIŞTI

MasterChef'in büyük finalinde Serhat ve Barbaros üç ayrı oyunda tezgah başına geçti. İlk oyunda yarışmacılar başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan Türk mutfağı menüsü yaparak yarıştı. İlk oyunda, Barbaros Mehmet Şef'ten 7 puan alırken, Danilo ve Somer Şef'ten 8'er puan aldı. İlk oyun sonunda verilen oylarla, Barbaros 92, Serhat ise 91 puana ulaştı.
master2

İkinci oyunda ise Serhat ve Barbaros bu defa uluslarası mutfak menüsü yaptı. Tadımlar sonrasında şefler verdikleri puanları açıkladı. Uluslararası menüde Serhat, Somer ve Danilo Şef’ten 9 puan aldı. Mehmet Şef ise Serhat’a 8 puan verdi. Bu turda Barbaros, Somer Şef’ten 8 puan alırken, Mehmet ve Danilo Şef’ten 9 puan aldı. Böylece Barbaros 118, Serhat ise 117 puana yükseldi.

master4

CANLI YAYINDA İMZA YEMEKLERİYLE YARIŞTILAR

Finalin son turunda ise canlı yayında Serhat ve Barbaros imza yemeklerini yaparak yarıştı. Yarışmacılara tabakları yapmaları için tam 1 saat süre verildi. Şefler son turdaki puanları canlı yayında açıkladı.

serhatfinal

Sürenin sonunda tabağını ilk olarak şeflerin karşısına Barbaros çıkardı. Daha sonra ise iki yarışmacının da puanları açıklandı.

MASTERCHEF 2020 ŞAMPİYONU KİM OLDU?

Son turda Serhat, Danilo Şef, Mehmet Şef ve Somer Şef'ten toplam 9 puan aldı.Barbaros ise Danilo Şef'ten 8 puan aldı. Mehmet Şef'in ve Somer Şef'in de Barbaros'a olan puanı bu turda 8 oldu.

master3
İmza yemeğinde Serhat şeflerden daha yüksek puanı almayı başardı. Böylece MasterChef 2020 şampiyonu Serhat Doğramacı oldu.

serhatfinal4

MASTERCHEF ŞAMPİYONU SERHAT: BİR KUPA AMA İKİ ŞAMPİYON VAR

MasterChef 2020 şampiyonu Serhat Doğramacı, "Bir tane kupa var ama iki tane şampiyon var. Biz bunu uzun bir süre götürebilirdik. O yüzden ben bunu tek başıma kaldıramayacağım. O yüzden bu kupayı dostum ile kaldıracağım." dedi.
serhatsampiyon
MasterChef şampiyonu Serhat, şampiyonluk kupasını finalde yarıştığı Barbaros ile birlikte kaldırdı.

MASTERCHEF TÜRKİYE 2020'NİN ÖDÜLÜ NE OLDU?

Merakla beklenen MasterChef Türkiye şampiyonluk ödülü açıklandı. 2020 MasterChef Türkiye birincisine verilecek ödül Jeep Renegade olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.