1. HABERLER

  2. EGE

  3. Memur-Sen'den hükümetin yeni zam teklifine ret
Memur-Sen'den hükümetin yeni zam teklifine ret

Memur-Sen'den hükümetin yeni zam teklifine ret

Memur-Sen, ikinci kez hükümetin zam teklifini reddetti. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın "Mesafe alamadık, sözleşmeye imza eşiğinin uzağındayız. İki gün daha müzakere süreci uzatılmalı. Yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin yeni zam teklifine ilişkin bir açıklama yaptı.

Yeni teklif beklediklerini açıklayan Yalçın şunları kaydetti: "Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığının gösteriyor. Başkanlar kurulumuzu gece acil toplayarak ilk teklifle ilgili değerlendirmemizi yaptık. Teklif yeterli zam oranlarını içermemesi nedeniyle müzakereye uygun görülmemektedir. Bu nedenle masanın sonuç ve çözüm üretmeme kapasitesinin sonuna kadar kullanılması düşüncesindeyiz. Olumlu yaklaşımlara rağmen hala ciddi bir mesafe alabilmiş değiliz.

"HÜKÜMETTEN YENİ TEKLİF BEKLİYORUZ"

Mesafe alamadık, sözleşme imza eşiğinin uzağındayız. Şu anda bulunduğumuz noktada uzlaşma seviyesinin uzağındadır. Hakeme başvuru için bir gün yeterlidir diyoruz. İki gün daha müzakere süreci uzatılmalı. Hizmet kollarıyla ilgili masada mesafe alamıyoruz. İki günümüz müzakereye olsun, bir gün de hakem için kalsın diyoruz. Yeni bir maaş zammı teklifini en geç bugün sunmalarını istiyoruz."

MEMUR-SEN YÜZDE 8+7 TALEP ETMİŞTİ

Hükümet, memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan yeni teklifte bulunmuştu.

 

Toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamıyla yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.