1. HABERLER

  2. GENEL

  3. MHP'li Saffet Sancaklı'dan liglerin başlama tarihi için tek şart
MHP'li Saffet Sancaklı'dan liglerin başlama tarihi için tek şart

MHP'li Saffet Sancaklı'dan liglerin başlama tarihi için tek şart

Liglerin 12 Haziran itibarıyla açılacak olmasına ilişkin MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'dan açıklama geldi. Sancaklı, Sağlık Bakanlığı ve Korona virüs Bilim Kurulunun onayı olmadan liglerin başlatılmaması gerektiğini söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Futbol Federasyonu'nun liglerin başlangıç tarihi olarak 12 Haziran'ı açıklaması ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'Karar bize ait değil' çıkışı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Liglerin başlamasına yönelik tartışmada sessiz kalan MHP'den ilk tepki bugün geldi. MHP Kocaeli Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Liglerin, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun izni olmadan açılmaması gerektiğini savunan Sancıklı, "Futbol maçlarının başlatılmasına TFF değil, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu karar vermeli. Onlar ne zaman ’buyurun oynayın’ derse maçlar da o zaman başlamalı." ifadelerini kullandı.

"BUNUN ALTINDAN KALKILMAZ."

MHP'li Sancaklı, bir futbol maçına hiç seyirci alınmasa dahi statta ortalama 800 kişinin olacağını dile getirerek, "Bu kadar insanın olacağı yerde sosyal mesafe nasıl olacak, izolasyon nasıl olacak? Takımlar şu an sadece kendi içlerinde çalışmalara başladılar ve burada bile iki gündür pozitif vaka haberleri üst üste geliyor. Yarın lig başladığında bir kişi de dahi pozitif vaka çıkarsa bunun altından kalkılmaz." şeklinde konuştu.

Saffet Sancaklı sözlerine şöyle devam etti:

"Hiç kimse bu virüsü dümen tutmasın. Hiçbir kulüp, ‘maç yapmazsak batarız’ demesin çünkü siz zaten batmışsınız. Buradaki en önemli şey insan sağlığı. Her gün onlarca kişi ölüyor. Biz Kıbrıs Savaşı’nda 495 şehit verdik. Düşünün savaşta 495 şehit. Şu ana kadar virüsten kaybettiğimiz insan sayısı 4 bini geçti. Dolayıyla da şu an ne futbolun oynanması ne oradan gelecek kar ya da zarar düşünülmemeli ve insan sağlığı ön planda olmalı."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.