1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ‘Mor Beyin’in içinden 16 polis imamı çıktı
‘Mor Beyin’in içinden 16 polis imamı çıktı

‘Mor Beyin’in içinden 16 polis imamı çıktı

FETÖ’nün ByLock’a kurduğu Mor Beyin tuzağıyla perdelediği 207 örgüt üyesinden 16’sının kripto polis imamı olduğu ortaya çıkarıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- FETÖ’nün ByLock’a kurduğu Mor Beyin tuzağıyla perdelediği 207 örgüt üyesinden 16’sının kripto polis imamı olduğu ortaya çıkarıldı. Güvenlik güçlerinin bu başarılı çalışmasından sonra tutuklu çete mensuplarında ‘itirafçı olmak istiyorum’ taleplerinin arttığı öğrenildi.

HİLAL ÖZTÜRK/Karar

FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock’un deşifre edilmesinden sonra masum insanları da tuzağa çeken ‘Mor Beyin’ uygulamaları kumpasında gizlenen örgüt imamları da belirlendi. KARAR’ın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre, Mor Beyin şirketinin tuzak uygulamalarıyla 11 bin 480 masum insanı farkında olmadan ByLock IP’lerine yönlendirirken, örgütün üst seviyesindeki üyeleri de gölgelenmek istendi. Ankara Başsavcılığı’na yapılan ihbarlar sonucu başlatılan çalışmalarda ByLock listeleri çarpraz tetkik yöntemiyle taranırken örgüt imamları da belirlendi. Sayılarının 207 olduğu belirtilen örgüt imamlarından 16’sının ise polis olduğu tespit edildi. Örgütün bu yöntemi kaos oluşturmak ve masum insanların arasından FETÖ imamlarını da aklatmak hedefiyle yaptığı değerlendiriliyor. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda masum insanlarla FETÖ’cüler tek tek ayıklandı.

Kaynaklar isimleri belirlenen bu örgüt üyeleri hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Yapılan soruşturmalardan elde edilen verilerle örgütle ilgili yeni operasyonlar yapılmaya devam ettiği de ifade edildi. Örgüt ağının tamamına yakınının deşifre olduğunu belirten güvenlik birimleri, cezaevlerinden gelen itirafçı başvurularında artış olduğu da belirtiyor. Örgüt elebaşı Fetulllah Gülen’in itirafçıları durdurmak için mesajlar vermeyi sürdürdüğünü belirten kaynaklar, ancak karamsarlığın arttığı ve dağılmanın hızlandığını ifade etti.

Örgütün ByLock’la tümüyle deşifre olduğunu ve bu nedenle buradan elde edilen delilleri çürütmek için propaganda yaptığını ifade eden kaynaklar, yapılan çalışmaların tamamlandığı ve bu aşamadan sonra başka bir inceleme yapılmayacağını ifade ettiler. ByLock üzerinden örgüte propoganda fırsatı verilmemesi gerektiğini belirten güvenlik bürokrasisi, devletin güvenlik birimlerinin FETÖ mücadelesinde hakim ve etkili pozisyonda olduğunu, itirafçıların verdiği bilgiler ve istihbari çalışmalarla yapılan operasyonlardan sonuç alındığını da ifade etti.

KRİPTO SUBAYLARDA 'BURAK AKIN' ÇÖZÜLMESİ

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın koruma müdürüyken 15 Temmuz gecesi vurulan ve ardından kahraman diye madalya ile ödüllendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler’in koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın’ı ‘FETÖ’cüyüm’ diyerek teslim olmasından sonra başka subaylarda aynı yönteme başvurdu. Edinilen bilgiye göre, yüzbaşı Burak Akın’ın itirafçı olup adli kontrolle bırakılmasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli bir yarbay ve bir binbaşı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 2 yarbay polise teslim oldu. FETÖ mensubu olduklarını beyan eden subayların, etkin pişmanlıktan yararlanmak için emniyete başvurduğu öğrenildi. Subayların, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemlerinin devam ettiği bildirildi.      

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.