1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. MSB: PKK/YPG son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdi
MSB: PKK/YPG son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdi

MSB: PKK/YPG son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "TSK tarafından Güvenli Bölge’nin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG’li teröristler son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdi." denildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile varılan mutabakat sonrası Barış Pınarı Harekatı'na verilen aranın 2. gününde açıklamalarda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar söylendi:

TSK tarafından, Türkiye ile ABD arasında 17 Ekim 2019 tarihinde Güvenli Bölgenin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulmaktadır.

Buna rağmen son 36 saat içerisinde PKK/YPG'li teröristler tarafından 12’si Resulayn, bir adedi Tel-Abyad, bir adedi de Tel Tamir bölgesinde olmak üzere toplam 14 taciz/saldırı gerçekleştirilmiştir. Taciz ve saldırıların muhtelif hafif ve ağır silah (havan, roket, doçka uçaksavar ve tanksavar silahı) ile yapıldığı tespit edilmiştir.

Varılan mutabakatın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi, meşru müdafaa hariç sükûnetin sürdürülebilmesi için ABD ile anlık koordine yapılmaktadır.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı@tcsavunma

TSK tarafından Güvenli Bölge’nin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG’li teröristler son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdi.https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/19102019-04087 …#MSB #TSK

 

3.559

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

922 kişi bunun hakkında konuşuyor

TERÖRİSTLERDEN SMO'YA SALDIRI

YPG/PKK'lı teröristler, Türkiye ile ABD arasında, örgütün 120 saat içerisinde güvenli bölgeden çekilmesi ve harekata bu amaçla ara verilmesine ilişkin mutabakata rağmen SMO askerlerini hedef aldı.

Örgütün dün sabah saatlerinde keskin nişancılarla düzenlediği saldırılarda üç SMO askeri yaralandı.

Yaralanan SMO askerleri Rasulayn'dan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine çıkartılarak hastanede tedavi altına alındı.

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından, "TSK tarafından güvenli bölgeye yönelik mutabakata tam olarak uyulurken, YPG/PKK'lı teröristler son 36 saatte 14 taciz/saldırı gerçekleştirdi." bilgisini paylaşmıştı.

(AA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.